Totaal aantal pageviews

zondag, maart 13, 2011

Maassluis Kilometervretertocht 12-3-2011 / 30 km


Even voor acht uur kom ik aan in Maassluis waar ik mijn auto nog net op de parkeerplaats mag zetten. Daardoor kan ik om 8.10 starten met deze wandeling. Onderweg naar het startbureau kom ik Paul tegen en Danyell staat ook in de startblokken, zij gaat 40 km lopen. Ik schrijf me in voor 30 km en ga op pad.
Het is heerlijk wandelweer! En er is beloofd dat straks de zon ook nog gaat schijnen, ik ben benieuwd!

De route tot de eerste rust gaat voornamelijk door woonwijken en dijkjes en ik vind er niet veel aan. Mijn MP3 geeft wat afleiding. Bij de rust aangekomen zit Paul al aan de koffie. Ik ga even bij hem zitten maar ik moet ook erg naar het toilet alleen de rij is erg lang, er is maar één toiletje! Maar toch besluit ik in de rij te gaan staan, ik kan het niet langer ophouden en ik heb geen zin om "wild" te plassen!

Samen met Paul vervolg ik mijn weg door de landerijen van Maasdijk om vervolgens in Hoek van Holland aan te komen. Ik haal hier herinneringen op aan vroeger toen wij met ons gezin hier met de trein naar toe kwamen. Een gezin met vier kinderen in het openbaar vervoer want wij hadden geen auto. We gingen hier wel eens een ijsje eten, warm ijs noemde ik dat (slagroom). Het restaurantje bestaat nog steeds.
Het is erg veranderd rondom het station, veel nieuwbouw en en paar hoge flats. Onherkenbaar!

Op het strand aangekomen, gaan we richting de wagenrust waar ons een verrassing wacht: een krentenbol en een borreltje! Schrobbeler wordt dat genoemd, een soort kruidendrankje. Heerlijk vond ik dat!

Vanaf deze wagenrust wacht ons een kaarsrecht parcours, normaal gesproken vind ik dat afschuwelijk, deze keer vind ik het wel meevallen, het is mooi weer en we hebben een schitterend uitzicht op de Waterweg. Er is ook een wielertocht aan de gang wat soms irritant is want ze rijden best hard dus opletten geblazen. De Maeslantkering is ook indrukwekkend. Ik heb hier veel over gehoord omdat de waterbus hier ook aanmeert heb ik veel vragen hierover moeten beantwoorden bij mijn vorige werkgever. Over de aankomst- en vertrektijden van deze waterbus welteverstaan. Paul vertelt me het één en ander over deze waterkering, weer heel wat geleerd!

Na deze 13 km lange rechte weg, komen we weer aan in de bebouwde kom van Maassluis. We lopen ook nog even door Steendijkpolder, een wijk gebouwd op gifgrond waar toentertijd heel wat over te doen was. Mijn tante heeft hier ook gewoond.
Ik kom de twee dames tegen die mij aan het begin van de tocht voorbijstiefelden met een noodgang, maar nu voetje-voor-voetje lopen, ze komen amper vooruit. Typisch een geval van beginnersfout: te snel van start willen gaan. Zij komen binnen als ik allang aan de koffie zit.

Na het afmelden geniet ik nog van het zonnetje en een kopje koffie en babbel nog wat na met Paul en een paar wandelaars. Om 15.15 uur weer thuis met rode koontjes van de zon. Kortom een heerlijke wandeldag.
Schrijf je ook wat in mijn gastenboek of geef een reactie onder deze tekst, zou ik wel leuk vinden!

3 opmerkingen:

Danyell zei

Leuk verslag, Ineke! Ik vond het parvours ook vrij saai en op het lange stuk terug werd ik niet goed van de wind! Hebben wij weer hoor ... oostenwind en dus tegen ... Normaal heb je hier wind mee en dan vlieg je dat laatste stuk. Groetjes, Danyell

Fred zei

Herkenbaar verslag. Ik heb deze tocht dan wel niet dit jaar gelopen maar wel al 3 keer eerder. Elk jaar hebben ze volgens mij hetzelfde rondje, die ze steeds andersom lopen. De wind kan inderdaad erg vervelend zijn daar langs de Nieuwe Waterweg. Daarom heb ik dit jaar toch maar gekozen voor een andere tocht (Rondje Halderberge vanuit Oudenbosch).

Noortje zei

Ik zie dat jij zeer actief met het het trainen. Bij mij staat het op een wat laag pitje (ik heb steeds andere verplichtingen) Gisteren mijn loopnummer en bevestiging van de 4daagse ontvangen. Heb jij zeker ook gekregen?