Totaal aantal pageviews

zondag, april 27, 2008

Driebruggenloop 26-04-08 - 13 km


Omdat ik vandaag geen georganiseerde tocht wilde (kon) lopen, ging ik er toch op uit, het was heerlijk wandelweer dus waarom niet?
Mijn wandelschoenen aan, tasje om, water mee en wat te eten en de deur uit. Mijn route stond nog niet vast, ik zou wel zien waar ik uit kwam. In ieder geval was het plan naar Hoogvliet te lopen om even bij Pa en Ma langs te gaan.
Ik liep richting Hartelpark, en besloot niet rechtsaf te gaan richting Spijkenissebrug, maar linksaf, richting Hartelbrug.
Deze is lang als je erover loopt, veel langer lijkt hij dan als je er met de auto over gaat.
Bij de stoplichten rechtsaf, richting Botlekbrug.
Ik deed mijn jasje uit, het werd toch wel warm hoor! Het zweet gutste van mijn hoofd en de bekende tomatenkleur voelde ik al opkomen.
De weg naar deze brug is vrij lang en links zie je alleen maar industrie en rechts een spoorlijn. Af en toe kom je fietsers tegen.
Bij de Botlekbrug was er even twijfel: zal ik rechtdoor gaan of de brug onderdoor. Ik koos ervoor om onder de brug door te gaan, richting Ruigeplaatbos, een begrazingsgebied voor Schotse Hooglanders. Niet een exemplaar gezien. Wel een grote hond, brrrrrrrr......!
Gelukkig kwam hij niet in mijn buurt.
Het park uit, richting de Heerlijkheid van Hoogvliet en het Bonairepark achterin de wijk waar mijn ouders wonen. De Heerlijkheid is een soort speelpark met allerlei vreemde bouwsels. Ik heb er nooit een mens zien rondlopen. Het is een grootschalig project van Hoogvliet waar veel geld is ingestopt. Het moet een plek worden voor kinderen.


In het Bonairepark was het rustig en na twee uur lopen en negen km kwam ik aan bij mijn ouders. Helaas was moeders niet thuis en vaders had niet veel gesprekstof, hij zat te puzzelen in het zonnetje, dus ik heb even geplast, wat water getapt en na een kwartiertje rust ging ik weer richting Spijkenisse.
Na de Spijkenissebrug belde Hans mij dat hij bij Spark stond om mij op te pikken, hij was wezen klussen bij zijn ouders en onderweg naar huis. Ik had er inmiddels 13 km op zitten, dat was weer even genoeg voor dit weekend.
Toch weer een lekker wandelingetje geweest!

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik heb ook even jouw verslag van je tocht gelezen. Om even de vragen te beantwoorden die je in mijn gastenboek schreef: Ik heb altijd bij het wandelen mijn Garmin GPS 60CSx bij me en deze geeft o.a. exact de afgelegde afstand aan. Blaren heb ik nog nooit gehad wel heb ik de laatste tijd veel last van pijn in mijn linker voorvoet. Ik heb hier sinds kort orthopedische zooltjes voor die me door de podoloog zijn voorgeschreven.