Totaal aantal pageviews

zondag, april 20, 2008

Zeemansloop 19-4-08 - 25 km


De keuze tussen de Bloesemtocht of Zeemansloop was snel gemaakt: Zeemansloop! De Bloesemtocht had ik al twee keer gedaan.

Lisette opgehaald in Vlaardingen en om half tien arriveren we op de visafslag in Scheveningen. Ingeschreven voor 20 km en ziedaar: de Dordtse bende staat op het punt te vertrekken. Wij sluiten daarbij aan en gezamenlijk vertrekken we.

Lisette wordt gewezen op haar losse veter en gewaarschuwd voor een P.B.S. Huh??? Wat is dat nou weer? (een Plat op je Bek Smak).
We komen voorbij een schip dat ingepakt was en we horen dat daar vorig jaar de start van deze tocht was. Is het de Mercuur? Ik weet het niet.

Het tempo is vrij hoog en ik krijg al snel een kleur van de warmte. Het waait behoorlijk maar daar hebben we geen last van. De temperatuur is goed.

Het oorlogsmonument op de kiek gezet, en daar zien we Madurodam opdoemen! Daar liggen jeugdherinneringen, toen de kinderen klein waren zijn we daar ook geweest, het park bestaal al heel lang!

De eerste rust is op 7,7 km en wij lopen er bijna aan voorbij. Eigenlijk ben ik nog niet aan rust toe maar het is wel even lekker om wat te drinken en naar het toilet te kunnen. De koffie laat op zich wachten, deze kantine is er niet op berekent om zoveel gasten te krijgen! Dan maar geen koffie.

De volgende rust is op 13 km, in een boerderij Meijendel. Het staat midden in de duinen en het is er propvol! En warm! De open haard brand en dat is te merken. Wij gaan lekker buiten zitten.
Lisette gaat in de rij staan voor koffie die nog gemalen moet worden lijkt het, het duurt enorm lang!

We vervolgen onze weg en lopen heerlijk door de duinen. Op een splitsing kunnen we kiezen: over strand of door de duinen dat een stukkie langer is. Even twijfel ik, maar iedereen wilde over het strand en dacht: waarom eigenlijk niet? Het is wel even lekker om over een ander ondergrond te lopen en het was eb dus lekker stevig zand.

De pier is in zicht en wij lopen de boulevard op, waar het lekker druk is. Anja komt een levend standbeeld tegen en gooit een muntje in zijn hoed. Hij komt tot leven en geeft haar een hand. Hilariteit alom! We liggen allemaal in een deuk.

Bij de Pier nemen we even rust en er worden bakjes vis of mosselen gehaald.
Dat vind ik wel lekker, maar een hele bak vind ik teveel maar hier en daar wordt er gedeeld. Dat is lekker!

Nu is het nog maar een klein stukje naar de visafslag. Toeterende wagens komen voorbij: dat blijkt een Turkse trouwerij te zijn, even later zien we ze op de boulevard feest vieren.
Rond kwart voor drie arriveren we in een drukke kantine, een shantikoor is aan het zingen. Gezellig hoor! We krijgen een leuke herinnering: een matroos met daaraan een bootje. Maar er was geen stoeltje vrij dus wij vertrekken alweer snel richting auto.
Lisette heeft de soep klaarstaan en na de soep vertrek ik weer richting Hoogvliet om Hans op te halen.
Dit was een superdag: leuke wandeling, fijn gezelschap en mooi weer! Achteraf blijkt dat ik 3 uur 40 gelopen heb over 20 km. Dit is gerekend zonder rusttijd. Prima tijd toch? En geen blaren!

http://www.mijnalbum.nl/Album=IIP6JFYR

hier staan een paar foto's

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja ik was dat :) sttttttttttttt ik wandelde zelf niet maar mijn zoon wandelde daar de 20 km

Grtz Moon

Anoniem zei

Ik heb ook even jouw wandeling gewandeld. Ik had de tocht in het Landelijk Wandelprogramma zien staan en het leek me een mooie wandeling. Ik heb ook de foto's bekeken en vooral die op het strand spraken me erg aan. Deed me gelijk weer aan de strandzesdaagse herinneren van vorig jaar. Ik kreeg ook vandaag juist bericht van mijn wandelmaatje van de strand6daagse dat ze toch een kaartje heeft kunnen bemachtigen (ze was namelijk uitgeloot) Ik ben wel blij hierom want het is toch leuker om dit samen met iemand te doen.