Totaal aantal pageviews

vrijdag, juli 03, 2020

Groene Wissel Venlo 2-7-2020 / 12 km


Wij combineren graag een hotelovernachting met een wandeltocht daarna. Zo ook deze keer, we gaan woensdag naar Van der Valk in Maastricht. Ik heb al een route uitgezocht op internet, uitgeprint, de koffers ingepakt en toen op naar Maastricht. Onderweg nog even een lunch gedaan bij La Place, waar we de eerste veranderingen al zagen......bij de ingang stond een dame die ons de regels vertelde. We moesten met dienblad langs de balie gaan en eerst onze handen desinfecteren. Er was een looproute aangegeven en aan de achterkant moest je weer naar buiten. Het is wel wennen dat je nu niet meer onbezorgd naar een restaurant kan gaan, maar ja het moet maar....

In het hotel aangekomen zien we ook al aanpassingen: een desinfectie zuil en routes aangegeven op de grond, met niet meer dan twee personen in de lift en een spatscherm op de balie!

Donderdagochtend na het ontbijt, ook deze ronde met wat aanpassingen, op pad voor de Groene Wissel. We gaan naar Venlo. Dat is op de route terug naar huis, zij het met een omweggetje maar toch, het is in de richting. Het weerbericht is gunstig maar er wordt wel hier en daar een bui verwacht. Hopelijk meer daar dan hier!!

We starten bij het parkeerterrein van het treinstation van Venlo en lopen al snel via de stad de natuur in. Leuke bosweggetjes en soms onverharde wegen en wat heuvelachtig gebied. Het is erg stil onderweg we komen alleen een paar honden uitlaters tegen. Soms is het zoeken naar de juiste weg omdat we van een blaadje lezen maar het is goed te doen. Ik verbaas mij wel over de rotzooi die overal op de grond ligt! Veel blikjes, flesjes en plastic! En zeer weinig prullenbakken en een van de weinige die ik zie zit vol!!
We lopen langs een muur die aangeduid staat op de routebeschrijving als kloostermuur. Wat zou er achter zitten?? Nieuwsgierig als we zijn proberen we er overheen te kijken maar dat gaat niet. We doen het op een andere manier, met de mobiel in de lucht wat foto’s maken over de muur heen. Thuis aangekomen zien we dat het een begraafplaats is! Hierna volgt een saai stuk rechttoe-rechtaan, maar dat zal het enige saaie stuk zijn.

Bij een meertje zitten we op de helft, de route is 12 km, en nemen we een pauze op een bankje aan de oever van het meertje. Het is er heel stil en wat ons ook opvalt, weinig tot geen watervogels zoals meerkoeten en zwanen die je bij ons in grote getale ziet. Je hoort wel veel vogels fluiten maar je ziet ze niet.

Uiteindelijk komen we aan in de stad Venlo, bij de Maas en hier staan we even stil om van het uitzicht te genieten. Daardoor lopen we een stukje te ver door en moeten we terug om de route te vervolgen. Ik herken stukjes van de stadswandeling die we vorig jaar hier liepen. En ook hier zien we de gevolgen van de Corona pandemie: pijlen op de grond en banners boven de winkelstraten: er is eenrichtingsverkeer. Maar er wordt daar nauwelijks aan gehouden, iedereen loopt kris-kras door elkaar.

Als we bijna bij de finish zijn gaan we nog even lunchen bij een bistro op de hoek van de straat in het centrum. Opvallend veel Duitsers zien we hier, met grote auto’s die vanuit de parkeergarage tegenover het terras komen.

Na de lunch moeten we nog anderhalve kilometer naar de finish. We zien donkere luchten boven de stad.....het zal toch niet gaan regenen?? Zodra we wegrijden begint het te spetteren en daarna breekt de hemel open! Bakken tegelijk. Gelukkig zitten we nu droog en op weg naar huis genieten we na van deze leuke dagbesteding. Wandelen is fijn, je ziet zoveel meer en is lekker ontspannend! Groene wissels zijn leuk en de route is duidelijk omschreven, het is een combinatie geweest van mooie natuur en stedelijk gebied. Erg afwisselend dus een aanrader!
klikkerdeklik foto’s hier

Geen opmerkingen: