Totaal aantal pageviews

zaterdag, juni 20, 2020

Alternatieve Kikkerloop 2020

De Kikkerloop is een georganiseerde wandeltocht voor het goede doel namelijk ALS de wereld uit helpen. Maar aangezien het dit jaar allemaal anders moet, lopen we een zelf bedacht rondje. Het is officiëel de derde keer en ik heb al een leuke medaille besteld bij Carla, de organisator van de Kikkerloop. Maar we gaan eerst nog wandelen!
We rijden zaterdagochtend rond 9 uur naar Kinderdijk, ik heb een mooie wandeltocht gevonden op Wandel.net en uitgeprint, het zonnetje schijnt en het beloofd een heerlijke dag te worden! Maar aangekomen in Kinderdijk bij het bezoekerscentrum waait er toch een fris windje. Mijn dunne jasje blijft dus nog eventjes aan. Het plaatsnaambord met mooie bloemetjes gaat natuurlijk op de foto!
Het eerste gedeelte lopen we langs de Lek, over de dijk en de wind heeft vrijspel. Gelukkig mogen we na ongeveer 800 meter een kade op, richting de molens die we in de verte zien. Kinderdijk is bekend om zijn vele molens, onderdeel van UNESCO erfgoed. Het is een prachtig gezicht!
Even hebben we een stuurloos momentje want we kunnen het pad niet goed zien en lopen een klein heen-en-weertje, door het gras om de eerste molen heen.
Daarna volgt een heel lang fietspad langs prachtige huizen met bijbehorende tuinen. We staan regelmatig even stil om te genieten van al het moois. Het is helaas wel druk met heen en weer fietsende mensen maar ach, we genieten toch wel.
In het plaatsje Nieuw-Lekkerland komen we een bordje tegen met: Rust en versierd met leuke koffiekopjes, een pijl wijst ons een straat in.......zullen we??........
We trekken de stoute schoenen aan en lopen de tuin in. Een dame komt ons tegemoet en wij vragen of ze open is. Jawel hoor, we mogen in de rustige tuin plaatsnemen in de schaduw. Even lekker bijkomen met een heerlijke cappuccino! Er is zelfs een toilet aanwezig! We maken een gezellig praatje met de uitbaatster en ze verteld hoe ze aan de naam is gekomen. Zij worden Lekkerlanders genoemd en zij heeft haar uitspanning Lekker Anders genoemd.
Na de koffie lopen we een parkje in, de route is heel afwisselend! We horen wel kikkers maar ik zie ze niet. Hans wel en maakt er een foto van! Dan mogen we over een heel lang graspad langs een watertje lopen naar Alblasserdam. Het graspad is droog dus het loopt redelijk goed maar toch moet je oppassen waar je je voeten zet en dat is vermoeiend lopen. Er zitten veel vissers aan de waterkant. Uiteindelijk komen we in Alblasserdam aan. Ik herken de ijsbaan van een andere tocht en we komen een groepje wandelaars tegen van Oud Alblas, dat zie ik aan hun witte t-shirt. Op de brug weer even een stuurloos momentje want we schijnen over de brug te moeten klimmen? Ja hoor het pad gaat weer verder over gras langs het water! Ik duik tussen de spijlen door en Hans klimt er overheen, ik maak er een paar foto’s van.
In Alblasserdam is er een paaldansmomentje en lopen we langs een tuintje met allemaal kikkers, het onderwerp van deze tocht. We vragen aan de bewoners of we foto’s mogen maken en dat mag.
In het centrum van Alblasserdam hebben we weer een stuurloos momentje bij de haven want de routebeschrijving is niet helemaal duidelijk. Uiteindelijk komt het wel weer goed en we besluiten nog even een bankjes rust in te lassen. We genieten hier van onze meegebrachte lunch met uitzicht op de kerk en een reiger die zijn maaltje bij elkaar vist. Fietsers, joggers en wandelaars gaan aan ons voorbij.
Wij besluiten niet langs dit fietspad te lopen maar aan de andere kant op de stoep, dat is wat rustiger lopen. We hebben er nu ongeveer 10 km op zitten.
In het parkje bij Huis te Kinderdijk zien we een meerkoeten gezinnetje met hele kleine kuikentjes. Erg schattig. Het parkje is ook mooi en heel rustig.
Dan zijn we bijna aan het einde van de route gekomen maar niet voordat we langs de vele molens mogen lopen. Het is niet erg druk met toeristen maar stil is het niet.
Na het zoveelste bruggetje zien we het eind in zicht, het bezoekerscentrum waar we gestart zijn. Na 15 km stappen we moe maar voldaan in de auto en Hans stuurt ons weer terug naar Spijkenisse.
Dit was een hele leuke en afwisselende wandeling en het was heerlijk wandelweer! Kortom, een geslaagde Alternatieve Kikkerloop!

hier meer foto’s klikkerdeklik

Geen opmerkingen: