Totaal aantal pageviews

woensdag, maart 14, 2018

Dordtse Biesbosloop 10-3-2018 / 5 km rennen


Zaterdag 10 maart is het weer zover: ik mag een rondje rennen bij een "wedstrijd". Nu gaat het er mij niet om een prestatie neer te zetten, ik vind het gewoon leuk om tussen al die hardlopers een rondje te rennen en dan kan ik meteen kijken hoe ik ervoor sta.

Dus die zaterdagochtend vertrekken we naar de Dordtse atletiekbaan bij Fortius, het voormalige Hercules waar ik een paar jaar geleden ook al een rondje deed met Larissa. Het is eventjes zoeken naar een parkeerplekje, Hans zet mij af zodat ik vast mijn startnummer kan halen en hij rijdt een rondje om een plekje te zoeken. Het is voor mij wel zoeken naar de goede ingang, het bordje "inschrijvingen" wijst naar boven, dus ik ga naar boven, naar de kantine maar ik zie geen inschrijftafels! Dus ik vraag het aan een dame aan de bar, blijk ik om te moeten lopen! Beneden in de gymzaal, daar zie ik inderdaad tafels en eindelijk bereik ik de goede persoon om mijn vooraf ingeschreven startnummer op te halen. Ik ga weer naar buiten en daar is Hans al, hij kon een plekje dichtbij vinden voor de auto, is dat even mazzel!

De start is om 12.00 uur precies, en als ik om 11.45 ontdek dat ik eigenlijk ook nog wel naar de WC moet, doe ik dat maar eventjes. Nou ja, eventjes?? Ik moet weer zoeken naar een toilet! Wat een doolhof is het hier! Als ik klaar ben, kan ik de uitgang niet meer vinden...........precies op tijd arriveer ik op de startplek, bovenaan de dijk. Ik installeer mijn apps voor de muziek en Runkeeper, en bij het startsein vertrek ik. Na 500 meter loop ik alleen en kom tot de ontdekking dat ik mijn TomTom niet aan heb gezet, jammer!
Het lopen valt me zwaar, de temperatuur is ineens gestegen naar 15(!) graden! Ik ben veel te warm aangekleed! Als ik het bordje 1 km zie, zegt Runkeeper dat ook en ik weet dat ik op de goede weg zit qua afstand. Nu is het op karakter doorlopen in mijn uppie! Ik zie na die ene km al iemand terugkeren!! Jeetje..........die is snel! En er komen er steeds meer aan! Bij het keerpunt word ik aangemoedigd vooral zo door te gaan, bij het keerpunt op 3 km zegt een vrijwilliger dat als ik zo doorga ik een toptijd loop! Hahahaha ik lig in een deuk. Bij de weg aangekomen zie ik dat het best wel een lange, stijgende weg is en ik moet mijn best doen niet te stoppen maar ik blijf doorjoggen! Nou nou, het moet wel uit mijn tenen komen! Als ik aan het eind van de dijk twee vrijwilligers zie, focus ik mij op hen en weet, dat ik dan nog maar een klein stukje mag. De atletiek baan komt in zicht, dan nog een kleine 200 meter, maar helaas maak ik geen toptijd. Na 40.44 uur kom ik over de finishlijn, en ik krijg een mooie medaille terwijl mijn chip van mijn voeten geknipt wordt door een vrijwilliger. Op de trap puf ik eventjes uit, naast twee andere dames en ik klets wat met hun, over andere leuke loopjes. Hans zegt trots te zijn op mijn want ik heb 20 seconden minder dan de vorige keer gelopen. Nou, toch nog een kleine opsteker!

Ik ben blij dat ik het weer gedaan heb! Maar die 10 km van 8 april??? Ik heb er een hard hoofd in! Nog een kleine maand en ik ben er nog lang niet klaar voor. We gaan het zien!

Het overzicht op de foto klopt niet, ik drukte te laat op de startknop.....

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Ineke,
Proficiat, jij vindt het geen prestatie nou ik wel!!!
Dat is een wat ander verslag dan een wandeltocht.
Maar toch weer leuk en mooi beschreven.
Groeten,
Jan