Totaal aantal pageviews

zondag, september 24, 2017

Rondje van Leerdam 23-9-2017 / 40 kmVandaag staat er een 40 km wandeltocht op het programma en ik heb met Jaqueline afgesproken in Leerdam de Glasstadmars te doen. Ik heb hier nog nooit gelopen, ik ben wel benieuwd en ga vol goede moed op zaterdagochtend op pad. Het is nog wel erg vroeg en ook nog eens mistig onderweg, maar op de afgesproken tijd meld ik mij aan bij het startbureau in de kantine van Leerdam Sport. De inschrijfbalie is nog niet helemaal ingericht, de stempel is zoek en de routebeschrijving moet nog gekopieerd worden!

Even over 7-en kunnen we gezamenlijk vertrekken, Jaqueline en haar vriendin Ingrid zijn ook gearriveerd. Gezellig kletsend lopen we de mistige wereld in, het is fris maar het beloofd een zonnige dag te worden! Onderweg komen we Henk tegen die zijn routebeschrijving is verloren die wij voor hem hebben opgeraapt. Hij blijft ons de rest van de dag vergezellen.

Na enige tijd komen we een plaatsnaambord tegen en jawel hoor, ik vraag Henk een foto van mij te maken in de bekende pose. De dames vinden dat ook wel leuk en bij het eerstvolgende bord doen ze gezellig mee.......er volgen heel wat van dit soort momentjes want we komen door veel plaatsjes! Zelfs Henk vindt het leuk en vraagt aan een paar dames om een foto van ons vieren te maken!

De eerste rust is pas op 14,6 km, het wordt geen trainen op rusten vandaag! In Beesd bij cafe 't Voorhuis kunnen we even de benen strekken maar omdat het er vrij klein is binnen, duurt het even voordat we een stoeltje hebben bemachtigd! Naar mijn gevoel gaan we weer snel op pad, het is inmiddels wat warmer geworden en volgens de routebeschrijving komen we weer hier terug.

We lopen over dijkjes langs de Linge en over mooie wegen tussen de notenbomen. Er wordt lustig noten geraapt want we zien gevulde zakken met noten staan langs de weg. Ingrid raapt er eentje op om onderweg op te peuzelen.
Het is een aaneenschakeling van mooie vergezichten en kijkjes over het water, het fototoestel van Henk maakt overuren!

Al kletsend en foto's makend komen we bij het station van Geldermalsen, ik ken dit station van de Bloesemtocht. We mogen over de loopbrug naar de overkant lopen en ik zie de veilinghal waar de start van deze tocht is. Er is ook een doorlooppost van de Kennedymars die tegelijkertijd met de 40 km loop is, maar wij lopen door. Tot grote teleurstelling van de vrijwilligers die daar staan.

Als de volgende rust nadert zien we een leuk plekje, theetuin de Fruithoeve. De plek ziet er uitnodigend uit, beter dan onze geplande rust bij het cafe! We gaan in de gezellige tuin zitten in de zon en de eigenaresse komt onze bestelling opnemen. Heerlijke huisgemaakte appeltaart (niet voor mij) en verse muntthee in een schattig kopje. Een paar bekende wandelaars schuiven hier ook aan, en een paar fietsers. De kinderen van de eigenaar helpen mee in de bediening maar dat gaat niet van harte......
De zon doet zijn best en ik wil hier best nog wel langer zitten maar ja, we mogen nog een paar kilometertjes wandelen!
Als ik naar het toilet wil loop ik per ongeluk het huis binnen wat erbij hoort, tot grote verontwaardiging van de eigenaar, het toilet is buiten!! Ik heb dat bordje niet gezien, dat hangt een beetje onduidelijk........

Tot de volgende rust lopen we geruime tijd over dijkjes en langs boomgaarden van appels en peren. Bij een van die boomgaarden zijn ze druk bezig met het oogsten van de appels en Henk wil daar een foto van maken met ons drieën erbij, net doen of we een appel eten. De eigenaar komt naar ons toe en biedt ons een appel aan, hij is heerlijk!

De laatst rust is bij een minicamping en even denken we verkeerd te lopen omdat het zo lang duurt voordat we die camping zien. Ik ben het een beetje zat, mijn hiel doet zeer en ik ben moe. Eindelijk, daar zien we dan toch de ingang, we moeten er wel omheen lopen. Snel naar het toilet en een beetje bijkomen. Er wordt iemand verzorgd door de EHBO-ers en ik kijk mijn voet na.....ja hoor een klein blaartje. Henk vraagt zich bezorgd af of dat wel goed komt en ik wil hem zelf doorprikken. Gelukkig heb ik een speldje bij me zodat ik zelf aan de gang kan......ik heb geen zin in een behandeling bij de EHBO!

Vanaf hier is het nog maar 4 km. In het centrum van Leerdam aangekomen is het gezellig druk met gevulde terrasjes. Een laatste plaatsnaampaaldansfoto van het bord Leerdam......en een paar jongetjes op de fiets wijzen ons de juiste weg. Zij hoorden dat we bij een Chinees restaurant naar beneden moesten. Hier gaat het toch nog eventjes mis, we lopen verkeerd. De beschrijving is niet helemaal duidelijk maar het is toch nog goed gekomen uiteindelijk.

We zien de sportkantine al in de verte en ik loop een beetje achteraan, mijn drie metgezellen gaan ineens naar rechts, naar een brug voor de bibliotheek. Ik roep dat ze rechtdoor moeten en zij barsten in lachen uit: grapje!!!

En zo komt er een eind aan deze geweldige, zonnige, mooie en grappige dag!
Ik meld mij af en na een heerlijke nazit buiten in de zon nemen we afscheid van elkaar en gaat ieder zijns weegs! Het was weer een heerlijk dagje buitenspelen!

Ik wil de organisatie bedanken voor deze goed georganiseerde tocht, op een paar enkele foutjes na was het uitstekend gepijld en de route was bijzonder leuk.


Klik hier voor meer foto's

De foto's van Henk staan hier waaronder alle paaldansfoto's!!

Geen opmerkingen: