Totaal aantal pageviews

zondag, april 16, 2017

Paastocht Gouda 15-4-2017 / 25 km


Het is bijna Pasen en dus tijd voor de Paastocht in Gouda. Op zaterdag 15 april rij ik naar Gouda, en als ik daar aankom zie ik dat de parkeerplaats "vol" is, dat wil zeggen dat ik daar niet kan gaan staan. Een parkeerwacht vertelt mij dat de plekken zijn gereserveerd voor beursgangers van de Mammoet. Beetje jammer, ik moet mijn koets iets verderop neerzetten, bij de school de Meander. Ik mag graag een stukje wandelen maar ik heb een hekel aan lopen......

In het startbureau is het druk!!! Ik kan nauwelijks bij de inschrijftafels komen maar niet getreurd, ik heb de hele dag de tijd. We besluiten in overleg om niet de 25 km route te doen omdat het een echte poldertocht zou worden (zag ik aan de routebeschrijving) en daarom besluiten we eerst 15 km te lopen om dan daarna de stadswandeling van 10 km te gaan doen. Zo gezegd zo gedaan en we gaan na de opstartkoffie op pad.

Het is best fris en er staat een straffe wind. De route van vandaag is mij bekend, ik heb deze tocht al eens eerder gelopen maar dan in omgekeerde richting zodat het net een "nieuwe" route lijkt. Bij het benzinestation neem ik even een plaspauze, in het startbureau was het te druk! Na een Brugmomentje lopen we de polder in, tegen de wind in.
Ik zie de ingang van de kattenopvang van Wetland en er staat een bordje dat je er koffie kan drinken, dus we gaan er even een kijkje nemen. Ik kijk mijn ogen uit, overal waar je kijkt zie je katten en de eigenares geeft graag uitleg. Hier wonen achtergelaten poezen (150 stuks!) en hebben hier een heerlijk onderkomen. Er is een poes die mij wel heel enthousiast begroet, ze springt zo in mijn armen! Dat levert heel wat fotomomentjes op! Na een tijdje hier rondgelopen te hebben gaan we toch maar weer op pad, zonder koffie helaas.

We lopen de polders weer in tot aan de sluizen. Na de sluizen nog een flink saai stuk langs de weg om vervolgens bij de voetbalkantine van V.V. Donk aan te komen waar we even pauzeren met een bakkie koffie.

Na de pauze lopen we de laatste km's door een mooi natuurgebied om via de woonwijken van Gouda weer bij het startbureau aan te komen. We melden ons af en na een korte pauze gaan we weer op weg om de stadswandeling te gaan doen.

We hebben een zeer uitgebreide beschrijving meegekregen en de route is zelfs gepijlt.

In een voormalig wachtershuisje drinken we een heerlijke bak koffie. Wat een gezellige gelegenheid hier, klein maar knus! Helaas kunnen we niet al te lang blijven want als ik de beschrijving zie, krijgen we nog heel wat te zien! Ik kijk echt mijn ogen uit, wat is dit een leuke manier om een stad te bezoeken! Ik geniet met volle teugen! Het is een hele mooie route door de oude binnenstad met uitleg over de verschillende bezienswaardigheden, ik heb er heel wat van opgestoken. In het fotoalbum bij dit verslag heb ik uitleg gegeven bij de foto's.

Als we aankomen bij de finish is het hek van de parkeerplaats gelukkig nog open want die was dicht aan het begin van de tocht vanmorgen. We nemen afscheid en ik rij met een voldaan gevoel naar huis, wat heb ik weer genoten vandaag en ik heb geen noemenswaardige last van mijn knie gehad. Ik wil de organisatie D.E.S. bedanken voor de uitgebreide informatie bij de stadswandeling en de uitgezette route!!!
klik hier

Geen opmerkingen: