Totaal aantal pageviews

dinsdag, maart 07, 2017

RWV Winterserie 5-3-2017 / 15 km


Op deze zondag trekken Hans en mijn zoon Rob en ik erop uit om naar de startlocatie te gaan aan het Langepad waar de start is van de laatste Winterserietocht van de RWV. Het lijkt Rob wel leuk eens een "echte" wandeltocht te lopen, zou hij het wandelvirus van mij hebben??
Als wij aankomen op het Langepad is het wandellegioen al vertrokken, we zijn iets aan de late kant. Vanwege het mooie weer is het druk met auto's dus de auto staat nu ietsje verder. Ik meld Rob vast aan, en haal onze startkaart van de serie bij Annie en we kunnen van start.
Ik zie op de routebeschrijving dat de route dit keer naar het Prinsenland gaat en dat we weer het "vierkante eiland" passeren, dus ik weet de route wel zo'n beetje.

Het eerste gedeelte van de route gaat zoals gewoonlijk door het Kralingse bos. Het is lente-achtig weer en we zien heel veel hardlopers over de paden zoeven, en veel hondenuitlaters. Als we ongeveer een half uurtje lopen komen Sjaak en Marrie ons achterop gelopen, we lopen vanaf dan gezellig samen op. Na het park steken we de Kralingse weg over om vervolgens uit te komen in Prinsenland.
Over de brug die lijkt op de Erasmusbrug maar dan veel kleiner maken we even een foto van het groepje, Rob is ons al vooruitgelopen want hij vindt het tempo iets te laag en moet ook nodig naar de WC. Het Prinsenpark ligt er weer mooi bij, we lopen op "het vierkante eiland" af, en Sjaak merkt terecht op dat we geen rondjes hoeven te lopen.....
Het eiland ligt midden in een mooie vijver omringd door hoge flatgebouwen. Net na dit eiland is de eerste en enige rust, hier maken we even tijd voor een koffie dan wel thee, Rob is inmiddels weer vertrokken, hij heeft geen tijd voor rust.
We gaan weer onder de A16 door om vervolgens in het Kralingse bos uit te komen. We zien de eerste ooievaars al op hun nesten zitten. Vanaf hier lopen we 3 km de paadjes van het park rond om bij de finish aan het Langepad uit te komen. Ik meld ons af en gaan na afscheid genomen te hebben van Sjaak en Marrie weer op huis aan. Rob zit op ons te wachten in de auto. Het was zijn eerste en ik denk ook zijn laatste georganiseerde wandeling, hij had het gevoel "in een kudde" te lopen.........jammer want ik vind georganiseerd lopen juist fijn. Smaken verschillen gelukkig.
Het was een fijne zondagochtend wandeling, ik wil de organisatie bedanken voor deze mooie wandeling. Wij hebben genoten van vier van de zes winterserie wandelingen! Het begint te regenen als we naar huis rijden, we hebben veel geluk gehad met het weer!

3 opmerkingen:

Paul zei

Prinsenland is toch ech wel Rotterdam Ineke.

Ineke zei

Dank je Paul......heel scherp!

Anoniem zei

Hallo Ineke,

Wat leuk dat je nu ook al met je zoon wandelt.
Ik wist eerlijk gezegd ook niet dat Prinsenland bij Rotterdam hoorde.
Weer wat geleerd.
Zoals je het beschrijft is het wel de moeite waard om er te wandelen.
Het is weer heel erg goed geschreven.
Ik vind dit zo leuk ik kijk er naar uit om die verslagen te lezen.
In gedachte wandel ik dan mee.

Groetje,

Jan