Totaal aantal pageviews

zondag, maart 12, 2017

Kilometervretermars 11-3-2017 / 40 km

Vandaag maar eens gekozen voor een tochtje (40 km) vanuit Maassluis, de Kilometervretermars. Niet mijn favoriete omgeving want ik weet dat we dan in het Westland met zijn wereldberoemde kassen gaan lopen maar ja, ik moet toch een keer wat meer kilometers gaan lopen i.v.m. mijn Kennedymars-plannen in mei en er zijn geen andere leuke tochten dit weekend. Dus deze zaterdag de wandelschoenen aan en op naar Maassluis waar ik mij aanmeld in de drukke kantine van VTM, zij organiseren deze tocht. Ik zie veel bekenden en maak een praatje met die of gene, om 8.15 ga ik van start. Het beloofd een droge dag te worden met af en toe een zonnetje, maar het is in de ochtend nog wel wat kil!
De route is uitstekend gepijld en al kletsend met elkaar lopen we langs de vele kassen van tuinderijen en boeren en door de weilanden. Het is best afwisselend, de eerste rust is al op 5 km in een sporthal in Maasland maar we lopen door, dat is nog een beetje vroeg voor een pauze! De volgende rust is pas op 18 km en dat vind ik weer wat ver en als we langs een kantine lopen van een voetbalvereniging besluiten we daar even te pauzeren.

Na de pauze lopen we naar 's Gravenzande, het volgende plaatsje dat we aandoen, en een plaatsnaambord gaat weer op de traditionele wijze vereeuwigd worden!
We lopen langs een veldje met kleine lammetjes en maken daar een foto van, ze blijven gewillig staan als volleerde fotomodellen! Langs een erg mooi en heel stil watertje staan we even stil.......wat een rust en stilte hier! Geen geluiden om ons heen behalve vogeltjes en andere dieren.

In het plaatsje 's Gravenzande aangekomen is het tijd voor een rust vinden wij en en nemen plaats in een leuk cafe. Even bijkomen en het verloren zout aanvullen met een heerlijke soep! Maar ook hier draait de klok door en we mogen nog een aantal km lopen dus op naar de finish! Die is nog lang niet in zicht als we de routebeschrijving bekijken.

Deze wandeltocht staat bekend om zijn extra wagenrust inclusief krentenbolletje en een borreltje, maar als we op de plaats van deze rust komen zien we dat we te laat zijn! Helaas, tot 14.00 kon je aanschuiven en het is 14.30.......
Vervolgens komen we aan in Hoek van Holland, het is er best druk en richting boulevard duik ik een cafe in voor een sanitaire stop. De uitbater roept: 50 cent!! als ik vraag of ik van het toilet gebruik mag maken.......tuurlijk joh.......vriendelijk is anders maar ja, wildplassen is verboden.

Vanaf de boulevard waar de diverse strandtentjes druk bevolkt zijn en er erg aanlokkelijk uitzien lopen we daar aan voorbij, we zien al aan de routebeschrijving dat we de sluitingstijd niet meer halen, een telefoontje naar het startbureau leert ons dat zij nog wel even blijven wachten op ons.....heel erg vriendelijk want ja, we willen nog wel graag een stempeltje in ons boekje!

Maar zover is het nog lang niet, want vanaf de pier is het een lang, recht eind langs de Nieuwe Waterweg naar de finish. We komen nog wel langs de rode vuurtoren en langs de Maeslandkering maar dat zijn de enige bezienswaardigheden. We vermaken ons wel met het kijken naar de kolossale schepen die voorbij komen en de eendjes in het water.

Er lijkt geen eind aan te komen, we lopen inmiddels ruim vier uur aan een stuk, maar dan zien we het bord "Maassluis" en weten we dat de finish niet ver meer is! De tijd schrijdt voorbij en het is inmiddels 17.45 uur als we bij het clubgebouw aankomen. We worden toegejuicht door de vrijwilligers die speciaal voor ons bleven wachten wat we erg waarderen! Blij dat het erop zit nemen we afscheid van elkaar en ik rij moe maar voldaan naar huis. Ik heb genoten van deze toch wel afwisselende tocht alleen het laatste stukje mogen ze eruit halen!


meer foto's

Geen opmerkingen: