Totaal aantal pageviews

zondag, februari 07, 2016

RWV Winterserie 7-2-2016 / 15 km

Het is weer eens tijd voor een rondje door Kralingen want de vijfde editie van de Winterserie van RWV wordt vandaag georganiseerd. Hans en ik rijden op deze zondagmorgen richting Kralingen en aangekomen op het startbureau meld ik mij aan en pakt Annie mijn kaartje al, ik hoef niets te zeggen! Na een praatje met Sabine vertrekken wij dit keer nu eens op tijd met een routebeschrijving op zak. Die gaat de hele weg er niet meer uit want pijlen dat kunnen ze wel bij RWV!
Na een stukje langs de Kralingse plas waar ik mij verwonder over de enorme drukte waarin we lopen gaan we het Rozenburgpark in en dan een klein rondje bebouwde kom om dan weer bij de Kralingse Plaslaan uit te komen. Ik kijk naar het kleine witte hondje wat met zijn baasje op pad is, maar het baasje loopt veel te hard. Hij kan het niet bijhouden met zijn korte pootjes en wordt ook nog opgehouden door een andere hond die met hem wil spelen...... Dan zie ik hem wachten op het baasje maar die is al veeeeeeel verder gelopen. Net als ik me afvraag of hij zijn baasje wel terug kan vinden zie ik hem verderop wachten bij de oversteekplaats zodat ze weer herenigend worden en ze samen verder kunnen lopen.
Als ik het restaurant de Tuin zie gaan we hier eventjes een lekkere koffie drinken. Niet omdat we toe zijn aan een pauze maar zo in die drukte lopen vinden we op dit moment eventjes welletjes! Hier kan je ook zonder wachtrijen naar het toilet.

Na de koffie lopen we de rest van de route zonder pauze. We lopen door de mooie wijk van Oud-Kralingen en ik maak hier een paar foto's. Ook van het monumentje ter ere van de geboorte van Juliana op 30 april 1909 aan de Vijverlaan. Langs de vijver gaan we richting Honingerdijk en naar de wijk de Esch en de gelijknamige watertoren. Het zonnetje schijnt lekker en we maken weer een paar foto's van de omgeving.
De watertoren is de oudste watertoren van Nederland en gebouwd in 1871-1873. Het wordt momenteel als restaurant gebruikt en is een erkend Rijksmonument.

Tussen de huizen is een leuke wijktuin gemaakt, we mogen er doorheen lopen. Niet groot maar voor de bewoners een mooie plek om bij elkaar te komen, er staan bankjes en picknicktafels. Het is voor het eerst dat ik dit zie, een leuke afwisseling in de route.
Langs de Laan van Woudestein, waar we niet gewoon over klinkers mogen lopen maar op een pad daar parallel aan en die is onverhard, dan door naar de Laan van Nooitgedacht met zijn statige knotwilgen. Hier nog een Brugmomentje al is het bruggetje erg laag!

Dan komen we weer uit op de Kralingse weg en gaan op weg naar de geplande rust bij restaurant de Big. Alleen gaan wij nu niet meer rusten, het is nog maar zes kilometer vanaf hier. We zien een stel ooievaars zitten op hun nest, een plekje aan het maken voor het aankomend kroost! Het is een prachtig gezicht met op de achtergrond een wolkenblauwe lucht. Vanaf dit punt lopen we kriskras door het Kralingse bos om dan vervolgens uit te komen bij het hertenkamp om vanaf daar naar de finish te lopen. Lekker vlot komen we daar aan.
We melden ons af en ik ga een stempeltje halen en daarna rijden we moe maar voldaan weer naar huis......we hebben er weer van genoten en 271 wandelaars met mij....
bekijk hier alle foto's

1 opmerking:

Frans zei

Leuk verslag Ineke 😎 Whooooo...je heb echt al weer vele kilometers gewandeld dit jaar .
Ben nu net begonnen .....ahhhh ik heb nog even de tijd .😉