Totaal aantal pageviews

zaterdag, februari 20, 2016

Woerden RS80 20-2-2016 / 25 km

Het begint al goed als ik de weg oprij richting Woerden, ik zie dat er werkzaamheden zijn bij Kethelplein dus ik moet mijn geplande route wijzigen. Dan maar via de Brienenoordbrug, ook goed. Maar dan kom ik in de buurt van Woerden en de route komt mij niet bekend voor, ik heb hier wel eens eerder gelopen. Als ik bij de eindbestemming kom, zie ik geen Brediushonk, het startbureau. Ik bel Annika om te zeggen dat ik wat later ben omdat ik verkeerd ben gereden, ik zit in Kamerik, een gehucht naast Woerden! Typisch......ook in de Kievitstraat! Maar ja, tien minuten later kom ik dan toch eindelijk op de goede bestemming aan en kan ik mijn loopmaatjes van vandaag begroeten: Annika, Syl, Adri en Ron. Ik zie ook Mieke uit De Lier. Nadat ik me aangemeld heb, wat overigens heeeeel snel gaat, kunnen we op pad! We gaan 25 km lopen, de vaste afstand van deze vereniging, RS80.
Er is slecht weer voorspeld dus gewapend met een poncho en ander regenwerend spul kunnen wij de weergoden het hoofd bieden als dat nodig is. Voorlopig is het droog.
Aan het begin van de route maak ik een foto van houten letters maar pas thuisgekomen weet ik wat het bekent: Laurium en dat staat voor Castellum oftewel fort. zie hier
De route is niet bijster interessant maar we kletsen er ons wel doorheen. Een lang stuk langs de Oude Rijn, het Jaagpad genaamd, kan mij ook niet bekoren al is het wel leuk om de mooie huizen aan de overkant te bekijken. We zien ook nog een mooie muurschildering aan de overkant en een graffiti voorstelling van een jongen die kennelijk op jonge leeftijd is overleden. Een soort memoriam. Heel indrukwekkend!

Na 9,9 km lopen komen we aan bij de eerste rust in Nieuwerbrug. Maar eerst worden er foto's van ons drietjes gemaakt bij een schattig mozaïek standbeeldje van een koe. Een echtpaar is bereid deze foto te nemen waarvoor dank.
Dan gaan Syl en ik meteen naar het toilet waar het dringen geblazen is, maar ik zie dat het invalidentoilet vrij is en ik schiet erin, mijn blaas staat op klappen!!
De koffie staat al klaar voor me, die heeft Ron voor ons gehaald. En na het nuttigen van een versnapering en de koffie kunnen we weer opgefrist op pad.

Dan is het zeven kilometer bikkelen over polderwegen en molendijken en de Paperkopperdijk. Op de Papekopperdijk zit een vestiging voor funderingstechnieken genaamd Plomp en er is open huis. Misschien hier.........? Maar nee, we lopen toch door. In Papekop staat een plaatsnaambord en je raad het al.......tijd voor een paaldansmomentje! Annika zet dit moment op de foto en we volgen de rest. Op naar de volgende rust in restaurant De Dijketelg. Toepasselijke naam!
Gelukkig zitten we in de achterhoede en is er voldoende plek voor ons. Een soepje gaat er bij Annika wel in en ik hou het bij een kop koffie. En het is nog steeds droog!
Ik begin het nu een beetje zat te worden, heb genoeg van al die dijken! Maar ondanks dat heb ik het wel naar mijn zin omdat er genoeg te kletsen is met iedereen dus ik vermaak me wel. En er wordt natuurlijk weer tijd gemaakt voor een Brugmomentje want bruggen zien we genoeg!
Aan het begin van het Zwarte dijkje (wat een lugubere naam) staat een groot bord met een uitleg hierover, ik zet het op de foto om het later op mijn gemak te lezen. Dit dijkje is ook weer laaaaaaang!!
Maar dan zien we ineens de spoorlijn opdoemen, we zijn bijna bij de finish. Bij het station nemen we afscheid van Syl, zij pakt hier de bus terug naar huis, ze heeft nog andere bezigheden vanavond en wil op tijd thuis zijn. Het is inmiddels ook gaan regenen. Niet veel maar ik haal toch mijn poncho tevoorschijn, ik heb hem niet voor niets meegenomen tenslotte!
En als we niet veel later bij de finish aankomen melden we ons af. Ik ben weer eens mijn stempelboekje vergeten maar daar doen ze niet moeilijk over, ik krijg gewoon een stempel en een plaatje en ik geef een complimentje over de goed verzorgde en gepijlde route, want dat was het wel! Na een gezellige nazit, heb enorm gelachen over een "stout" liedje, gaan we weer op huis aan en ik neem afscheid van iedereen.
Moe maar voldaan rij ik naar huis. Ondanks de saaie route heb ik wel genoten van deze dag!


Bekijk hier alle foto's

1 opmerking:

Anoniem zei

Oven een kano!!