Totaal aantal pageviews

zondag, januari 03, 2016

RWV Winterserie deel 4 / 3-1-2016 / 15 km


Het eerste weekend in het nieuwe jaar en het begint al meteen goed: lekker wandelen in Kralingen bij de RWV! Hans en ik gaan, ondanks de slechte weersvoorspelling naar het Kralingse bos om daar 15 km te wandelen.
De startlocatie is als vanouds aan het Langepad. We zijn vandaag wat laat, er moest nog getankt worden onderweg maar dat is helemaal niet erg, je kan tot 11.00 uur starten. Na alle bekenden een gelukkig nieuwjaar gewenst te hebben kunnen we op pad.
Vandaag gaat de route richting de Rotte, dat is mijn favoriete wandeling. Nadat we allebei de Runkeeper hebben ingesteld gaat de pas erin en die gaat de hele route er niet uit, we lopen lekker door!! Het is heerlijk weer, niet te warm en niet te koud. Precies goed eigenlijk en we genieten.
Bij de Rotte aangekomen lopen we natuurlijk ook een stuk over het Prinsenmolenpad. We zien een stel bankjes met daartussen "rust" geschreven. Volgens mij een grapje van de de pijlers, dat je hier even mag uitrusten!
We passeren een stel wandelaars die mopperen:"waar is nou die beloofde rust?" En ik leg hen uit dat dit niet een echte verwijzing is maar een grapje! Ze kunnen er niet echt om lachen geloof ik, ze zijn toe aan een bakkie!
Wij nog lang niet en we stappen lekker door. Als we bij de geplande rust aankomen, die is in de Blokhut, lopen we toch door, het tempo zit er lekker in en ik heb ook geen behoefte aan een sanitaire stop.......
Dan wordt het tijd voor een Brugmomentje hoewel we al veel bruggetjes gepasseerd zijn! We lopen om de plas heen waar de Blokhut zit en dan gaat het weer richting de Rotte. Die steken we over middels een brug om dan uit te komen in Ommoord. Achter de hoge flatgebouwen langs door een parkje en over het onverharde pad weer terug naar Terbregge. Niet lang daarna lopen we zo het Kralingsebos weer in om de kilometers vol te maken.
Na 2,5 uur komen we weer aan op het Langepad, ik meld ons af en regel mijn administratie nog even (een plaatje scoren van de vorige editie, dat was ik toen vergeten, en een plaatje van vandaag plus stempel) zeg nog een paar mensen gedag en dan gaan we moe maar voldaan op huis aan! Dit was weer een leuke editie van de vierde wandeling van de Winterserie!

2 opmerkingen:

Monique zei

Het was zeker een heerlijke tocht. Toch droog en een lekker temperatuurtje.Wat kun je nog meer wensen?

Albert Westra zei

Mooie verhalen van ongetwijfeld mooie tochten Ineke! Vooral de Lichtjestocht lijkt hartstikke leuk, wel gehoord dat het overal druk was! Wil je de Slachte ook lopen in Friesland? Opgeven kan zaterdag vanaf 6 uur 's morgens. Kan wel eens in 20 minuten vol zijn!! Dus: Wees er snel bij!! Fijn wandeljaar en misschien tot een WS tocht, we denken dat we binnenkort ééntje mee gaan doen! Groetjes