Totaal aantal pageviews

zondag, januari 17, 2016

Midwinterwandeltocht De Lier 16-1-2016 / 25 kmDe weersverwachtingen zijn niet best, er wordt veel regen verwacht en er staat een harde wind. Ik ga naar De Lier waar de Midwinterwandeltocht wordt georganiseerd door wandelvereniging Comtu voor een lusje van 25 km.
In de kantine van sporthal Vreeloo is het al druk als ik daar om 8.15 uur aankom. Ik zie Paul, Erik, Arjan en Ed al zitten en zie nog een paar bekenden. Na een kopje thee is het tijd om te vertrekken. Paul gaat 25 lopen en Ed 40 en de eerst 12 km lopen we gedrieën op.

De routebeschrijving geeft aan dat er vier rusten gepland zijn maar ik weet nu al dat we er zeker twee overslaan. Want na 4,1 km door de bebouwde kom hebben wij nog geen behoefte aan rust, al moet ik wel naar het toilet. Dat kan ik nog wel even ophouden.
Het waait behoorlijk en iemand maakt een opmerking over de Stetson van Ed, of hij nietjes in zijn hoofd heeft omdat ie anders wegwaait!
Maar de wind kan de pret niet drukken, we lopen lekker door al is de route niet zo spectaculair we hebben het toch wel naar ons zin. We zien voornamelijk kassen en huizen en lopen langs een autoweg op een fietspad. Dat vindt een dame op de fiets niet zo fijn want ze roept ons na: "dit is een fietspad hoor, geen voetpad!". Die opmerking krijgen wij als wandelaars vaak te horen omdat de route niet anders aangeeft en er vaak geen mogelijkheid is om anders dan op het fietspad te lopen.

Als we bij de tweede rust aankomen, de voetbalkantine van FC 's-Gravenzande zien we dat het hek gesloten is! Dat wordt omlopen, we lopen met een paar locals mee die weten wel de weg. Omdat ik nu onderhand heel nodig moet plassen ben ik blij als we eindelijk bij de kantine aankomen!!
Het is een grote kantine en hier kunnen we even bijkomen met een bakkie koffie dan wel thee.
Na de rust lopen we door een industrie terrein en langs vele kassen. We passeren een van de vele bruggetjes en ik vind het wel tijd voor een Brugmomentje want Ed gaat ons straks verlaten bij de splitsing.

In de verte zien we een oerlelijk wit huis, ik zet het op de foto. Ik vind het horizonvervuiling maar smaken verschillen.

We hebben het net over de wat saaie route maar dan komen we in een leuk bos terecht. Er is hier heel veel te zien en te doen voor kinderen, er staan allerlei bordjes zoals vleermuizenbos, moerasbos, vlindertuin, vogelbos en griendtuin. Er is zelfs een bordje Praatplek, bij een ligweide, hoe toepasselijk! Het blijken paadjes rondom Recreatieplas Prinsenbos te zijn. Wat een leuke afwisseling in de route!

Hierna is het tijd voor de derde geplande rust, onze tweede. Hier is een broodje worst of erwtensoep gratis te verkrijgen. Of een kop koffie. Ik neem het laatste en Paul een broodje worst. Hier klets ik wat met Gerrit, Marga en Nel die ook weer present zijn.

Na deze rust lopen we door Honselersdijk en Naaldwijk en is het ook weer tijd voor een paaldansmomentje als ik het bord van Naaldwijk zie. Ik vind dat altijd wel grappig, heb het afgekeken van een medewandelaarster uit Friesland.

Als we bijna aan het eind van de route zijn zien we de nieuwe brug over de rijksweg. Hij heeft wat weg van de Erasmusbrug. De weg ernaartoe is lang en Paul en ik zijn "stout" want we steken een stukje af, door de modder dat wel.
We zijn er een beetje klaar mee en zoeken een punt waar we af kunnen steken naar de Veilingweg. De weg die we op het oog hebben is afgesloten, dan maar parallel lopen aan de vaart. Langs deze weg zit de "anijsmelk-rust" maar omdat we beiden geen anijsmelk willen slaan we deze over. We zijn dan al bijna bij de finish maar we steken weer door, rechtstreeks naar de Veilingweg en de sporthal Vreeloo. Het plaatsnaam bord van De Lier nodigt uit voor een foto en dat doe ik ook.

Paul zegt: "als het maar geen diplomazwemmen is"......want dan is het druk in de kantine. Als we daar aankomen......zien we tientallen ouders met kindjes en hun zwemdiploma! Je zal het er maar net over hebben!
Ik meld mij af en ben weer een stempel rijker in mijn boekje. Paul heeft een plekje gevonden en we kletsen nog even na. Eventjes zitten!
Moe maar voldaan keer ik naar huis, dit was een heerlijke wandeling. De Runkeeper geeft aan dat we 27 km gelopen hebben.
Bekijk hier de foto's

1 opmerking:

Albert Westra zei

Verdikkie...nog geen foto's van Egmond.....ik kom wel eens weer! Groetjes van ons