Totaal aantal pageviews

zondag, november 15, 2015

RWV Winterserie deel 2 / 15-11-2015 / 15 km

Als ik deze zondagochtend wakker word, hoor ik de wind waaien om het huis. De weersvoorspelling is niet best want er is ook nog veel kans op een bui maar toch ga ik mijn wandelspullen aantrekken voor een rondje Kralingse bos samen met Hans.
Als we aankomen bij het sportpark van PAC zijn er nog genoeg parkeerplekken, wat een verschil met de vorige keer want toen leek het wel lente en trokken de mensen massaal naar het park!

Ik meld me aan en de dame achter de inschrijftafel herkent mij al en geeft me de inschrijfkaart voor de serie en dan kunnen we op pad nadat ik eerst even met Danyell, Larissa en Sabine gekletst heb.

De routebeschrijving zegt mij dat we richting Oud Kralingen gaan via een groot gedeelte van het bos. De rusten zijn bij "De nachtegaal" en bij "De big" maar bij beide gaan we niet zitten, 15 km kan goed zonder rust gelopen worden.

Helaas gaat het toch een beetje regenen en de poncho voor Hans komt tevoorschijn. Ik heb een goede regenjas aan dus voor mij geen poncho.
Na ongeveer 7 kilometer door het bos komen we in de bebouwde kom van Oud Kralingen en we vergapen ons aan de grote en statige woningen. We maken een foto van de vijver, het ligt er idyllisch bij. Op de hoek staat een huis dat "Vijverzicht" heet, hoe toepasselijk! Er is ook een Brugmomentje, wat is een wandeling zonder brug?
En dan lopen we weer het park in met zicht op de twee molens, nu vanaf de andere kant van de plas.

Het waait behoorlijk maar toch hebben we daar niet zo heel veel last van omdat we in de luwte van het bos lopen. Maar als we naar de grote plas lopen, vlakbij restaurant de Schone Lei, hebben we de wind pal in ons gezicht! De wind maakt golven die wild tegen de oever beuken........wat een natuurgeweld.

Ik krijg een beetje last van mijn benen, de 2 x (ruim) 20 km van Barcelona zitten nog in mijn gestel en ik heb zin in een kleine pauze, ook al is het maar 5 minuten. Ik zie een bankje dat enigszins droog is.
Na deze kleine onderbreking lopen we weer verder naar de finish. Runkeeper zegt, als we de finish bereiken dat we 2.45 uur gelopen hebben.
Het was weer een lekker rondje bos, met recht "uitwaaien"!

1 opmerking:

André van de Hoef zei

Knap dat jullie toch zijn gaan wandelen...en toch even trainen op rusten, je kan het niet laten.