Totaal aantal pageviews

zondag, november 01, 2015

Winterserie RWV 1-11-2015 / 15 km

Vandaag, zondag 1 november lijkt het wel lente als ik mij klaar ga maken voor een wandeling in het Kralingse Bos. Daar begint de Winterserie weer van de Rotterdamse Wandelsport Vereniging waar ik lid van ben. Dat is elk jaar weer een fijn moment, de herfst heeft zijn intrede gedaan en laat de bossen mooi kleuren. Ik hou daar wel van en zeker vandaag met deze zachte temperaturen!
Hans gaat dit keer ook mee en als we samen aankomen op het Langepad waar het startbureau gevestigd is, kunnen we maar moeilijk een plekje vinden voor de auto, het mooie weer trekt velen deze kant op. Hans gaat vast de auto parkeren en zet mij even af zodat ik ons alvast kan aanmelden. Sabine, Larissa en Danyell zitten er al klaar voor en ik maak even een praatje. Ik meld ons aan voor de serie van zes wandelingen want ik denk dat ik ze wel alle zes ga lopen als alles mee zit.
Ik vergeet een routebeschrijving mee te nemen, ga nog even naar het toilet en kan dan eindelijk aan de tocht beginnen, het is al laat!
Als ik de routebeschrijving inspecteer zie ik dat het deze keer de "McDonaldsroute" is, zo noem ik hem altijd want de rust is bij McDonalds. Eigenlijk heb je geen routebeschrijving nodig om deze wandeltocht te lopen, er is altijd uitstekend gepijld, ook dit keer weer! Zo kan je heerlijk ontspannen van de omgeving genieten en dat doen we ook. Ik maak een paar foto's van het schitterende lichtspel tussen de bomen en van de gekleurde herfstbladeren in het zonnetje.
Het eerste deel door het bos wordt al snel gevolgd door een stukje bebouwde kom en we mogen over twee bruggetjes wat natuurlijk weer een brugmomentje oplevert.
Dan zijn we al snel bij de rust zoals eerder vermeld bij de McDonalds. Hans maakt van de gelegenheid gebruik om wat eten te scoren, een paar beschuitjes als ontbijt is zo verteerd als je aan de wandel bent. Ik ga naar het toilet maar neem niets te eten.
Na de rust vertrekken we weer voor de rest van de tocht en via een stuk bebouwde kom door leuke straatjes genaamd Bovenover en Onderlangs komen we weer op de Kralingseweg uit. We komen langs een restaurantje genaamd De Big, en het terras is uitgebouwd naar het gras want daar schijnt de zon. Gelijk hebben ze, het ziet er heerlijk uitnodigend uit. Maar vandaag trainen we niet op rusten want we hebben een ziek kind thuis zitten! Dus na de loop meteen naar huis helaas.
Langs de Kralingse Plas is het een bedrijvigheid van dagjesmensen die op het mooie weer afkomen. Veel wandelaars met kinderwagens en veel fietsers en joggers wat sommige fietsers een slecht humeur bezorgd omdat wij ook het fietspad soms gebruiken!
Het restaurant De Schone Lei is druk bezet met dagjesmensen, de terrassen zitten helemaal vol. Een goede omzet voor deze tent vandaag! En dan komen we na allerlei zigzagpaadjes door het bos weer aan bij de kantine van PAC en tevens startbureau. We melden ons af en gaan meteen door naar huis om voor het zieke kind te zorgen. Ze is aan haar keelamandelen geopereerd en stuurde ons een app dat ze zonder ijs zat. Dus dan maar meteen door naar AH voor een paar Raketten!! Gelukkig wonen we niet ver van Kralingen dus aan het begin van de middag komen we na een heerlijke wandeling weer thuis. Deel 1 van de serie zit er alweer op maar over twee weken is de volgende al.

Bekijk hier de foto's

Geen opmerkingen: