Totaal aantal pageviews

zaterdag, januari 03, 2015

Ontbijtloopje CAV Energie / 3-1-2015 / 6 km


Het is vandaag 3 januari en heb een korte wandeltocht op het programma staan. Ik ga, net als vorig jaar maar dan op een andere "discipline" voor het goede doel lopen namelijk de Roparun. De Barendrechtse atletiekvereniging CAV Energie heeft een aantal loopjes georganiseerd onder de naam Ontbijtloop want na afloop krijg je de mogelijkheid om je kopje koffie of thee aan te vullen met wat lekkere broodjes e.d.
Vorig jaar liep ik 5 km hard, twee rondjes om het sportpark maar vandaag ga ik, samen met mijn man, 6,5 km wandelen! Er is ook een pyjama-loop voor kinderen, zij lopen 1 km hard.

Als we bij de kantine aankomen, worden we al door vriendelijke CAV-ers de weg gewezen om ons aan te kunnen melden. Dat ging vlot, want mede door het slechte weer zijn er nog weinig mensen aanwezig maar we zijn ook aan de vroege kant!

Daarom wachten we maar even in de kantine, en kletsen we even met een paar medewandelaars, tot het tijd is om naar buiten te gaan want de start is om 9.15.
Het is nog even wachten omdat de omroepinstallatie in de kantine niet goed hoorbaar is, maar uiteindelijk is iedereen verzameld en kunnen we gaan!

Helaas, het regent maar niet bijzonder hard en is het lopen goed te doen. We starten vanaf het sportcomplex richting het treinstation van Barendrecht, een vrij nieuw station.
Er is een pad en een grote parkeerplaats bovenop het station gemaakt en daarom gaan we de trap op richting station.

Het is een zeer gemêleerd gezelschap, maar voornamelijk vrouwen. Hans grapt dat het lijkt alsof hij bij "Gooise vrouwen", de film zit, dat waren ook voornamelijk vrouwen! En de leeftijd is behoorlijk aan de hoge kant merk ik al snel en het tempo ligt daardoor niet hoog......

De parkeerplaats kunnen we verlaten via de roltrap, lift of trap. De roltrap naar beneden doet het niet en er zijn mensen bij die de lift gebruiken om af te dalen, wij gaan gewoon met de trap. Tja, als je last hebt van je gewrichten is een (lange en stijle) trap niet fijn!!

We lopen vervolgens richting De Wevershoeve, een restaurant waar wij ook wel eens komen om daarna door het parkje te lopen langs de Noldijk.
De begeleider die mee is vraagt op een gegeven moment aan ons of we vanaf een bepaald punt terug zullen gaan lopen maar ik zei dat we beter verder konden gaan, dat leek me leuker lopen dus zo geschiedde. Niet alleen ik beaamde dat, er waren meer medestanders.......

Als we het parkje verlaten moeten we via een tunnel onder de weg door naar de andere kant lopen, en net als ik me bedenk: "wat smalletjes hier", ga ik op mijn plaat!! Ja hoor, de eerste valpartij van 2015 is een feit! Het valt wel mee, alleen mijn knie is beschadigd dus ik kan gewoon verder met de tocht. De dames die achter ons lopen dachten dat ik een kniebuiging maakte.....

Soms moeten we ook stoppen om de groep bij elkaar te houden, het tempoverschil is best groot, maar door de begeleiding verloopt alles goed.
Bij de laatste stop zijn we al in de woonwijk van Barendrecht dus het wordt huisjes-kijken, iets wat ik graag doe, en we babbelen wat met de dames tot we weer bij de finish aankomen. We worden door de speaker verwelkomd met een groot applaus.

Nu kunnen we ons een beetje opwarmen en genieten van een lekkere koffie met een broodje! Het is een tochtje van precies 6 km geworden en ik vond het een leuke manier om het wandeljaar van 2015 in te leiden!!!! Volgend jaar ga ik zeker weer...

1 opmerking:

Ikke zei

Super leuk om te lezen , dat je hem samen met Hans hebt gewandeld .
En euhhhhhhh......niet meer vallen he . 😉