Totaal aantal pageviews

maandag, november 03, 2014

RWV Winterserie deel 1 / 2-11-2014 / 15 km

Vandaag, 2 november is de start van de Winterserie van de Rotterdamse Wandelvereniging die ik elk jaar loop. Op deze zondagmorgen is de weersvoorspelling erg goed, een zonnetje met een milde temperatuur, het lijkt bijna voorjaar!

In de kantine tref ik Rob en we melden ons aan voor de serie, hoewel de dames nog niet klaar zijn met het geld tellen. Ze zijn net opgestart, zijn we toch nog iets te vroeg! Dan maar even een kopje koffie drinken en rustig wachten......
De deelnemers druppelen binnen, het wordt aardig druk en Gijs, de voorzitter, houdt zijn praatje hoewel het moeilijk verstaanbaar is door de drukte. Hij verteld dat degene die al wil starten de gelegenheid krijgt, het is nog geen 9.45 uur. Wij blijven nog heel even zitten tot bijna iedereen weg is. Paul, Rob, Geert, Mar, Silvia en Marco zijn al buiten en ik bezoek nog even het toilet voordat ik van start ga.

We starten met zeven "man" maar uiteindelijk loop ik met Rob samen de tocht, we hebben heel wat te kletsen! Af en toe komen we wel onze maatjes tegen, maar zij lopen hun eigen tempo!

De route gaat eerst een heel stuk door het Kralingse bos, en we mogen over de vlonders lopen om de skyline van Rotterdam te bewonderen. Voor mij gesneden koek maar Rob vindt het een fantastisch uitzicht en maakt uitgebreid foto's. Deze foto's gebruik ik voor bij mijn verslag, mijn toestel maakt minder mooie foto's.

Als we het Kralingse bos uitkomen lopen we het Brainpark in, een wijk met veel kantoorpanden en de Erasmus universiteit op Woudestein. Mijn dochter is daar afgestudeerd, mijn zoon moet er nog een jaartje blokken.....

Bij de hockeyclub Leonidas is de rust, maar wij lopen die voorbij, op 15 km hebben we geen rust nodig en ik hoef ook niet naar het toilet.
Mar gaat hier wel naar binnen en wij lopen achter Paul en Geert verder.

We lopen verder langs de van Gentkazerne door naar de van Brienenoordbrug, en langs het water ga ik even van het uitzicht genieten en mijn rechterkuit insmeren, ik heb daar wat last van een onwillige spier. En daar kunnen we ook eventjes wat eten. Na deze korte onderbreking lopen we het parkje in en maken wat foto's van de smalle bruggetjes die we over moeten.

Als we het parkje verlaten lopen we de wijk de Esch in, waar de watertoren staat. Een karakteristiek gebouw dat gebouwd is in 1871-1873 en bewaard is gebleven en gerestaureerd. Het is nu een restaurant.

We steken de Maasboulevard over en komen bijna aan Het einde van de route. Maar nog eerst een stukje door de mooiste wijk van Kralingen lopen en door het Rozenburgpark om dan weer uit te komen bij de finish aan het Langepad. Daar melden wij ons af, ik koop nog een nieuw wandelboekje en gaan nog even op het terrasje aan de overkant van het zonnetje genieten. Daar kom ik Marcel a.k.a. Joepie van het Walkersforum tegen. Tenminste, hij herkent mij........

Het werd nog een gezellige middag in de zon! Ik heb weer genoten van deze wandeldag!

2 opmerkingen:

Ikke zei

Leuk om te lezen , dat je weer een gezellig wandelmaatje heb gevonden .

larissa zei

Zo eindelijk eens alles rustig bijgelezen. Fijn dat je zo gemakkelijke KM hebt gelopen. De dam tot dam tocht ga ik toch ook zeker proberen eens op het lijstje te zetten. De bostocht lijkt me meer mijn soort tochtje dan de jouwe met overal modder :-). Ik zie je zondag weer.x