Totaal aantal pageviews

zondag, november 16, 2014

RWV Winterserie deel 2 / 16-11-2014


Wat gaan de dagen toch snel! Het is vandaag alweer tijd voor de tweede editie van de Winterserie van RWV, 15 km wandelen in de omgeving van Kralingen!
Het is deze zondag wat nattig maar dat weerhoudt me er niet van mijn wandelspullen in te pakken en richting Kralingen te rijden.
Daar aangekomen kom ik Rob tegen en samen melden we ons aan om te gaan wandelen maar eerst nog eventjes een bakkie koffie voor Rob, hij kan niet zonder cafeïne! Ik liever niet omdat ik dan zo snel weer een toilet moet opzoeken!

We gaan samen starten, onze wandelmaatjes zijn al gestart, we zijn ook wat aan de late kant....het is 10 uur als we het startbureau verlaten.
Na een stukje lopen door Crooswijk, langs de begraafplaats, steken we de Gordelweg over naar Hillegersberg. We lopen op het Prinsenmolenpad, langs de Bergse Plas en komen de molen ook weer tegen. Deze molen is in 1648 gebouwd en bemaalde de toenmalige polder Berg en Broek tot 1966 maar heeft nu een woonfunctie.

Bij de Molenlaan staan we even stil voor een Brugmomentje, die wel vaker voor zullen komen op deze tocht! Ik word op de foto gezet door Rob en hij maakt ook nog een foto van de omgeving, ik ben mijn toestelletje vergeten!
Het is november maar er is nog volop groen te bewonderen......

Nu volgt er een stukje door het Lage Bergse bod waar ook een mogelijkheid is om te rusten in de Blokhut, maar we hebben allebei geen behoefte daaraan en lopen door om de plas heen en over leuke vlondertjes en bruggetjes. Ondanks de regen is het goed te belopen, er ligt nu wat gravel zodat het niet modderig kan worden, wat een uitvinding!

Dan volgt er een stukje bebouwing door Ommoord, langs de Terbregseweg, onder de rijksweg door om vervolgens weer in het Kralingse bos te komen. Na een paar kilometer door dit bos komen we weer bij het Langepad aan waar ik Monique nog tegen het lijf loopt, ze heeft "maar" 10 km gelopen samen met een wandeldebutant.
We kletsen heel even maar ik ben doornat geworden van de regen en wil naar binnen, een beetje opwarmen!

Na het afmelden, een stempel in het boekje en een lekker bakkie koffie vertrekken we weer weer richting huis. Ik heb genoten van deze wandeldag en ik kijk uit naar deel 3 van deze Winterserie op 7 december.3 opmerkingen:

Monique zei

Hallo Ineke,
Het was een heerlijke tocht, mooie route met heel veel variatie. Mijn vorige serietocht dateert uit..... zo uit mijn hoofd 1990, maar nummer drie van déze serie staat al in mijn agenda!
Dan zal ik je vast weer treffen.

Ikke zei

Kijk .....dat zijn de echte wandelaars , ook als het regend gaan wandelen . 👍

Noortje zei

Weer even op je blog geweest. Door problemen met mijn spieren heb ik de laatste tijd niet gewandeld. Ik heb nu medicatie en het gaat nu gelukkig weer wat beter daarom heb ik het plan om aankomend weekend weer te gaan wandelen met een van mijn wandelmaatjes.
Ik ben benieuwd