Totaal aantal pageviews

zondag, mei 25, 2014

Molenwaardtocht 24 mei / 20 km

Op zaterdagmorgen spreek ik af met Leo om samen naar de Molenwaardtocht te gaan die georganiseerd wordt door de Wandelsportvereninging Kinderdijk. Ik heb deze tocht nog nooit gelopen, maar ben wel in Kinderdijk geweest ten tijde van de Kennedymars maar toen was het nacht en kon ik de molens niet goed zien. Ik ben dus benieuwd naar deze omgeving bij daglicht!
We schrijven ons in voor 20 km en gaan op pad. Het is wat wisselvallig weer op dit moment, maar gelukkig wel droog. De verwachting is, dat het aan het eind van de middag wat zonniger gaat worden, daar hopen we maar op!
Als we een paar km onderweg zijn, lijkt het of we verkeerd lopen, hebben we soms een bordje gemist? We hebben heel wat bij te praten en misschien is het daarom dat we een pijl gemist kunnen hebben. Het ligt aan ons, dat weet ik zeker want er is uitstekend gepijld! Met gele bordjes die aan verticale objecten vastzitten, ze zijn eigenlijk niet te missen!! Uiteindelijk weten we toch weer op de goede route te komen, en ik kom Alie tegen die ik bij de start al weg zag gaan. We kletsen even wat bij en gaan vervolgens ieder ons eigen weg. Bij de eerste rust bij AYC (waarschijnlijk het clubhuis van de plaatselijke ijsclub?)is het behoorlijk druk maar we kunnen nog een plekje vinden. Ik neem het er even van, heb best wel trek als ik die lekkere puddingbroodjes zie! Hap!!
Langs de route zien we een leuk restaurantje, we zijn eigenlijk net onderweg, maar besluiten hier toch even lekker buiten te gaan zitten. Ook is het fijn hier even naar het toilet te mogen, bij de rust was de rij erg lang!! Het is een partyboerderij genaamd De Kat in de wilg, er lopen veel katten en poezen rond en het restaurant staat vol met kattenbeelden, erg leuk! En de cappuccino smaakte hier verrukkelijk!
De route gaat verder door Oud-Alblas en Alblasserdam en de omgeving is mij bekend weer vanwege de Kennedymars. We komen een paar dames tegen die wel heel erg ver uit de buurt komen namelijk Venlo! Ze zijn de weg een beetje kwijt en denken verkeerd te lopen. Wij verzekeren hen dat dat niet zo is, want wij lopen ook deze afstand. We lopen het Alblasserbos in, het is hier erg mooi en rustgevend!
We komen best veel bruggetjes tegen en dan komt er meestal een brugmomentje. Die worden door Leo vastgelegd.
De tweede rust (voor ons de derde) is wederom bij de ijsclub en nu is het echt heeeeel druk hier, en warm binnen. Maar we gaan toch even zitten hier voor een lekker bakkie tomatensoep. Die komt volgens mij niet uit een blikje, hij is erg lekker, met groente en balletjes!
Vanaf de rust is het nog maar een paar km naar de finish. We mogen over het beroemde molenpad lopen, langs al de molens van Kinderdijk, het zijn er veel, heel veel! En we komen ook veel chinezen tegen die foto's lopen te maken. Het is nu erg lekker weer, de zon schijnt volop! Ik vind het jammer dat we alweer aan het eind van deze wandeling komen, we melden ons af en gaan nog wat drinken na afloop.
Ik had verwacht veel recht-toe recht-aan paden te lopen hier maar dat viel reuze mee! Ik heb echt genoten vandaag!
Nog meer foto's bij het onderdeel foto's aan de rechterzijde.

1 opmerking:

Monique zei

Ja, mooie omgeving! Vast nog bekende stukken gezien van de KM Ridderkerk neem ik aan. Groeten en tot over een dag of 50?