Totaal aantal pageviews

maandag, mei 05, 2014

Wandelbabbelforumtocht 3-5-2014 Delft

Dit is een verslag van een stadswandeling, die is georganiseerd door een forumlid van het 4daagseforum. Het is een onderdeel van de wandelbabbelforumtocht, die ieder jaar door een ander wordt georganiseerd. Dit keer is Martin degene geweest die het op zich genomen heeft een groepje wandelliefhebbers te plezieren, samen met zijn vrouw Marianne die de stadswandeling op zich neemt.
Na afloop is er ook een etentje door Marianne gemaakt maar daar kan ik helaas niet aan deelnemen.

De start van de stadswandeling is rond 10.30 vanaf station Delft, de plek waar ieder forumlid die mee wil daar zal zijn op de afgesproken tijd.
Maar voor de start ga ik eerst nog even naar Martin in Zoetermeer, zet daar mijn auto neer en neem een bakkie koffie bij hem. Er zijn nog anderen die ook de auto hier neer willen zetten zoals Liane, Louise met aanhang en Herman. Langzaam druppelt iedereen binnen vanaf 9.00 uur.
Na de koffie gaan we naar de bus om na een half uurtje bussen bij station Delft aan te komen. Daar is iedereen inmiddels gearriveerd en kunnen we beginnen met de wandeling.
Omdat ik de zaterdag ervoor een Kennedymars gelopen heb en mijn voeten nog niet geheel hersteld zijn, ga ik niet mee met de wandeling aansluitend aan deze rondleiding.
Als ik het station af loop verbaas ik me over de verandering die hier heeft plaatsgevonden, het is een grote bouwput hier! Ik herken het niet meer terug, hoewel ik hier jaren geleden voor het laatst geweest ben. Via allerlei straatjes komen we bij leuke bezienswaardigheden waarover Marianne heel veel te vertellen heeft. Welke bezienswaardigeheden dit geweest zijn, kan ik helaas niet meer terughalen, het waren er in ieder geval heel veel! En iedereen luisterde aandachtig en maakten veel foto’s. Zo komen we ook bij een leuk hofje, waar we even naar binnen mogen gluren. Een heel stil stukje stad, met hele kleine huisjes bestemd voor 1 persoonshuishoudens. Bij 1 huisje staan heeeeeeeeeel veel lege flessen! Was vast gezellig geweest in het weekend!
Op de Grote markt staan we natuurlijk nog even stil voor de Nieuwe Kerk en het beeld van Hugo de Groot die prominent aanwezig is op het grote plein. Het huis van Johannes Vermeer is een souvenir winkeltje geworden met aan de gevel een mooi mozaik van Het Meisje met de Parel.
We gaan ook nog even langs de Beestenmarkt, een leuk pleintje met veel terrasjes.
In het centrum staan allerlei kraampjes uitgestald, Marianne en ik gaan daar straks nog even op ons gemak langs struinen…….want ik ga met haar weer terug met de bus naar Zoetermeer.
Ze laat me ook nog even de straat zien waar mijn vader geboren is en ik neem een paar foto’s om later aan mijn moeder te laten zien.
Op de markt kom ik nog een paar lepeltjes tegen voor weinig en Marianne koopt een beker voor haar verzameling. Ik wil een leuke sleutelhanger kopen maar dan zegt Marianne dat ik nog een verrassing tegoed heb en ze geeft me een zelfgemaakt aandenken, een sleutelhanger dus, aan deze dag. Deze komt natuurlijk aan mijn wandeltas!!
Na een broodje bij de Hema lopen we samen weer naar de bus die na een paar tellen er aankomt. In Zoetermeer drinken we samen nog even een bakkie koffie en daarna vertrek ik weer richting Spijkenisse.
Jammer dat ik niet de hele dag mee kon maken maar ik heb genoten van deze leerzame stadswandeling. Het was ook nog eens reuze gezellig!
Martin en Marianne bedankt
1 opmerking:

Rolf Breemes zei

As usual....leuk verslag.....!