Totaal aantal pageviews

maandag, februari 10, 2014

Rondje polder 8-2-2014 / 13,7 km

Omdat het zo hard regende deze zaterdag ochtend, heb ik een rondje Zuidland, Simonshaven, Spijkenisse gedaan. Het is niet mijn favoriete route maar ik wil toch wel nog even een stukje lopen dit weekend.
Het is inmiddels laat in de middag en behoorlijk winderig, maar het is niet koud en stap met mijn Mp3 als gezelschap de deur uit. Mijn Runkeeper paraat, flesje water mee en stappen maar! Ik loop langs de schaatsbaan die er nu verloren bijligt, hij is wel gevuld met water hopend op koudere tijden! Dan kom ik in het Mallebos waar diverse Schotse Hooglanders huizen. Ze liggen en staan er rustig bij vandaag, ze kijken niet op of om.
Als ik het bos uitkom, een klein stukje maar hoor, loop ik het fietspad op richting Zuidland. Ik kom twee dames tegen, bepakt met flinke rugtassen, en ik zeg ze gedag, ze lopen hun eigen rustige tempo. Deze weg loop ik ook af en toe als hardlooproute dus heel erg bekend maar mijn muziek geeft genoeg afleiding.....
Af en toe kom ik een fietser tegen, ze hebben nu windje mee, en ik tegen! Het is bikkelen tegen de wind in. Vlakbij Zuidland zie ik een bulldozer die met de weg bezig is, en wil niet het risico nemen dat ik niet kan passeren dus ik neem een andere afslag dan mijn bedoeling was. Dan zie ik ineens het recreatiepark van Zuidland verschijnen en bedenk dat ik nu aan de verkeerde kant van mijn route ben die ik eigenlijk wou lopen. Nou ja, ik kijk wel waar ik nu op uitkom......en ik loop verder.
Langs het park lopen is op zich ook wel leuk want je ziet er allerlei huisjes en tuintjes en het geeft veel afleiding.
Ik ben bijna bij Simonshaven, een heel klein dorpje vlakbij Spijkenisse. Er is wel een voetbalveld en een manege waar ik langs loop. Lopend door de straatjes van Simonshaven geniet ik van de oude huisjes die er staan. Het is er erg rustig.
Het witte kerkje van Simonshaven is voor mij altijd een ijkpunt geweest voor het hardlopen, ik heb er in de buurt gewoond. Nu loop ik erom heen richting Spijkenisse. Ik maak een foto van de "skyline" en er schijnt zowaar een waterig zonnetje! Ik kijk op mijn Runkeeper en zie dat ik nog "maar" 8,3 km gelopen heb! Ik was van plan om 15 te lopen en verzin een manier om die afstand ook te lopen.
Ik loop langs de bebouwde kom van Spijkenisse die op de polder uitkijkt, mooi wonen hier! En vervolgens weer terug de polder in om mijn km's vol te maken.
Helaas gooit een ongemakkelijk probleem roet in het eten, een probleem waarvoor ik binnenkort naar de dokter ga! Erg lastig om door te lopen dus ik loop nu richting mijn huis. Toch nog 13,7 km gelopen volgens de Runkeeper!

Geen opmerkingen: