Totaal aantal pageviews

zaterdag, april 06, 2013

Fellenoordtocht Drunen 6-4-2013 / 20 km


Vandaag weer eens een bostochtje maken, en wel in Drunen, de Fellenoordtocht. Hier heb ik nog nooit gelopen dus dat is wel weer eens leuk. Met Leo een carpoolafspraak gemaakt en gezamenlijk rijden we naar het startbureau van Waalwijk 82, de wandelvereniging die deze tocht georganiseerd heeft. De auto kan lekker dichtbij geparkeerd worden en het inschrijven is ook zo gepiept. Het is fris maar droog en daar zijn we allang blij mee!

Leo meet nog even zijn hartslag, want meten is weten zeggen ze toch altijd? Goed om dat even in de gaten te houden op die manier. En dan mogen we vertrekken voor een tochtje van 20 km. Als we goed en wel op weg zijn is er even wat onduidelijkheid over de route, want we lopen weer druk te kletsen. Dat we verkeerd gaan is een beetje eigen schuld, want we hebben niet goed opgelet, de route is goed gepijld.

Uiteindelijk lopen we niet veel verkeerd en al snel zitten we weer op het goede spoor. We lopen voornamelijk door natuurgebied, het is nog erg kaal allemaal maar ook wel erg mooi. En stil dat het er is!! De vogeltjes twitteren er op los en we horen ook een specht. Er zijn zelfs herten gesignaleerd, maar die hebben wij niet gezien. De route gaat ook veel over zandpaadjes en bospaden maar er zit genoeg afwisseling in om het niet eentonig te maken.

En dan komen we in een prachtig gebied, de Drunense duinen! Veel zandverstuivingen en heide en dit pad is erg zwaar want we moeten door mul zand ploegen! Maar het gaat ons goed af hoor, alleen de snelheid is er nu wel uit hahaha! Het is Genieten met een grote G!
We lopen ook een stukje over een ATB route, er er zijn natuurlijk fietsers aanwezig. Soms moeten we even wachten op elkaar, maar dit is niet vervelend, het pad is niet erg lang want wij worden weer het bos in gestuurd.

De rust zit op 10 km en is in een schuur achter een hele mooie boerderij dat Fellenoord heet. Je zou bijna denken er staat Feijenoord maar nee........

In de schuur is het erg heet, er staat een kachel te loeien. Nou heb ik toch altijd al een rood hoofd van het wandelen,de kachel doet er nog een schepje bovenop! Hier even lekker zitten en dan weer verder, na 4,6 km is de volgende rust weer, een wagenrust.

Vanaf hier tot deze rust verschijnt de volgende rust alweer snel. Dit is een wagenrust dat betekend dat we buiten moeten zitten. We kijken uit op de Drunense IJsbaan die ontdooit is vandaag, gelukkig wel! Bij inschrijving moesten we consumptiebonnen kopen en die kunnen we hier inwisselen. Teveel gekochte bonnen kunnen ook weer ingeleverd worden, dat is wel prettig..........

De rest van de route is niet meer door het bos, maar over lange, lange wegen en fietspaden. Het wordt dus huisjes kijken vanaf nu. Ook wel leuk voor de afwisseling. Helaas is de veterverkoop geen succes vandaag, maar je kan niet alles hebben.

Na 20 km komen we bij de finish en melden ons af. Even bijkomen met een heerlijke tomatensoep!
Met Adele op de radio rijden we gezamenlijk naar de carpoolplek, en nemen daar afscheid van elkaar. Dit was weer een dag om in te lijsten, mooie route, fijn gezelschap en mooi weer! Voor herhaling vatbaar, hier ga ik vaker wandelen!

1 opmerking:

leo zei

ik heb er net zo van genoten als de schrijfster. Topdaggie, ik had eigenlijk nog wel een rondje gewild!