Totaal aantal pageviews

zondag, december 30, 2012

Capelse Tweedaagse 29-12-12 / 25 km

Eindelijk kan ik eens aan deze tocht deelnemen! Hij staat al jaren in de planning maar steeds gooit een of andere reden roet in het eten! Of het sneeuwt heel erg, of er is iets met de datum of het regent heel hard, kortom het is er tot nu toe niets van gekomen. Tot nu toe dus vandaar dit verslag van dag 1 (dag 2 ga ik niet lopen).

Maar als ik 's morgens vroeg op facebook kijk, zie ik een berichtje van RWV dat het startbureau niet open is vanwege sporenonderzoek. Er is blijkbaar iets ergs gebeurd 's nachts want er is heel wat politie op de been. Later blijkt er een schietpartij te zijn geweest daar. De organisatie van RWV doet er alles aan om de lopers te voorzien van een startkaart, en later zelfs een toilet! Petje af hoor, het liep gesmeerd! Er was wat gemorrel over de lange rijen maar ach, dit is overmacht, niemand kan daar wat aan doen! Ik zie Rina in de rij staan en ik wacht even op haar zodat we samen kunnen vertrekken, wel zo gezellig! De anderen van het forum zijn al vertrokken en gelijk hebben ze! Wachten in de kou zonder koffie kun je niemand aan doen!

De route kenmerkt zich door de vele trapjes die we op en af moeten gaan. We passeren ook de welbekende Algerabrug, daar heb ik nog nooit over gelopen, wel eens met de auto overheen geweest.
We lopen gezellig te kwekken Rina en ik en al snel doemt de eerste rustpost op. We hebben een goed uur goed doorgestapt, maar Rina besluit alleen met haar zwager te gaan lopen omdat ze op snelheid wil trainen. Even later zie ik Silvia, Syl en Annika aankomen en kan dus met hen meestappen. Ook gezellig! Danyell maakt nog even een groepsfoto van ons.

Ik heb deze tocht nog nooit gelopen maar toch herken ik wel stukken uit vorige tochten. Zo lopen we ook langs de ijsbaan, waarvandaan de Loetboswandeltocht vertrekt. De ijsbaan is nu een plas water, het is ook zo warm! 10 graden en we lopen te zweten in onze jasjes!

Er is een caferust gepland in Krimpen aan de Lek, maar wij hoorden dat het er erg klein is dus we besluiten unaniem een ander cafe in te duiken, dat lekker groot en rustig is, er zit niemand! De toiletten zijn luxe en zien er netjes uit! Na een kopje thee en chocomel vertrekken we weer voor het vervolg. We passeren de officiele rust "Bar Gezellig" heet het, en we lopen een stukje langs het water. Dit cafe heeft wel een heel erg mooi uitzicht!

Dan volgt er een flink stuk natuur met veel, heel veel schelpenpaadjes. Dit loopt erg zwaar maar we hebben genoeg afleiding dus daar komen we ook wel overheen. We mogen zelfs over vlonders lopen, jippie. Dat vind ik altijd wel spannend. Ze voelen niet glad aan dus het is goed te doen.

De tweede caferust is bij "De Harmonie" en daar maken we weer dankbaar gebruik van. Lekker knus en warm is het hier en er is ruimte zat. Hier komen we Danyell ook weer tegen, en ze maakt wederom een fotootje van ons.

Na deze rust mogen we een stukje met de veerpont mee, een heuse minicruise. De pont laat heel even op zich wachten maar het duurt niet lang. Ook de oversteek is snel gemaakt. Aan de overkant gekomen zien we de flats van Capelle a/d IJssel al opdoemen, daar moeten we naartoe. Maar we moeten daarvoor nog een paar kilometers voor lopen. Er is zelfs nog een rustpost gepland! Dit is echt een "trainen-op-rusten" tocht!

We lopen te genieten van het weer en de omgeving en het is erg gezellig zo onder elkaar. Het is een tijdje geleden alweer dat ik zo'n afstand gelopen heb, en ik ga nu wel mijn spieren voelen, de benen voelen erg zwaar! Maar het is nu nog maar 3 km tot aan de finish. We lopen langs metrostation De Terp, het eindpunt van een metrolijn. Hier ben ik ook nog nooit geweest. Bij een witte brug maakt Danyell nog een foto van het brugmomentje met z'n vieren.

Na nog een klein stukje bosrijke omgeving komen we alweer aan bij de finish. Het officiele startbureau is weer bereikbaar en we melden ons daar weer af. Na nog even een frisje drinken gaan we weer op het thuisfront af. De auto staat nu wel ietsje verder weg, maar ach, wandelaars schrikken niet van een stukje extra lopen!
Een geweldig leuke tocht met gezellig wandelgezelschap, wat wil je nog meer? Moe maar voldaan kom ik weer thuis.

De foto's staan rechts van dit verslag en zijn gemaakt door Danyell

4 opmerkingen:

Rob Mans zei

Leuk om je wandelverslag van Capelle te lezen.

Groetjes,
Rob

Monique zei

Hoi Ineke,
Leuk om te lezen hoe jij de tocht ervaren hebt. En om de foto's nog eens te bekijken. (Volgens mij zitten ze alleen niet helemaal op volgorde...)
Groeten en ergens tot ziens
Monique.

Marja van der Jagt zei

Helaas was ik er dit jaar niet bij. Maar als ik je verslagje lees ben ik er toch beetje bij geweest.
De Capelle 2daagse liep ik 5 jaar geleden bij een vorst van 6 graden met een staal blauwe lucht en 25 km lang zon. Toen was ik verkocht en was mijn wandel verslaving een feit.
Marja van der Jagt

Larissa zei

Leuk verslag weer Ien. Jammer dat ik je gemist hebt maar ik zie je vast snel weer
Ik vind ook je nieuwe layout erg prettig, lekker rustig en toch in een wat fris modern jasje.
Groetjes larissa