Totaal aantal pageviews

vrijdag, december 07, 2012

RWV Winterserie deel 3 / 3-12 2012


Het is voor het eerst dat ik drie edities van de Winterserie achter elkaar kan lopen, dit is het verslag van de derde editie! Ik heb weer met Lisette afgesproken om te rijden naar het Langepad in Kralingen. Zo gezegd zo gedaan. Aan de starttafel zit Sabine die mij al aan ziet komen en mij kan voorzien van de startkaart en na een praatje met Paul en Larissa gaan we op pad. Michelle heeft zich verslapen, zij meldt zich af en samen met Larissa beginnen we aan een korte editie van 10 km. De één moet eerder thuis zijn vanwege werk, de ander vanwege het inleveren van de auto.

We lopen langs het bezoekerscentrum "De Groene inval" en langs een veld vol schapen en Larissa begroet haar familieleden door flink hard te mekkeren wat een paar verschrikte reacties oplevert. Door het bos lopend genieten we weer van de mooie herfstkleuren hoewel er slecht weer word voorspeld is het nog steeds droog maar wel grijs.

Een gedeelte van de wandeling gaat door het bedrijventerrein Rivium waar veel kantoorpanden staan en de Erasmus Universiteit aan de andere kant (Woudestein) waar mijn kinderen op zitten. Bij de rust aangekomen, de kantine van hockeyvereniging Leonidas, gaan we weer verder want op 10 km rusten wij niet. Het begint nu een beetje te spetteren dus de (wegwerp)poncho gaat aan. En helaas , het blijft niet bij spetteren, het gaat nu toch flink doorregenen. Jammer! Al kletsend lopen wij richting finish die via de Kralingseplaslaan te bereiken is. Een warm welkom wacht ons in de kantine en we drinken nog een kopje thee of cola voordat we de thuisreis aanvaarden. De Sint is ook hier langs geweest, want wij krijgen een lekkere speculaaspop mee!


Geen opmerkingen: