Totaal aantal pageviews

zondag, maart 25, 2012

Voetstappentocht 2012

De Voetstappentocht is een jaarlijks terugkerend evenement dat door verschillende forummers van Walkers4walkers wordt georganiseerd. Dit jaar is Bill degene die voor ons een tocht op het mooie Wieringen uitzet. Aangezien ik nog nooit in het Noorden des lands gewandeld heb, lijkt het me leuk deze tocht te doen.
Zo gezegd zo gedaan, spreek ik met Silvia, Sabine en Paul af op de parkeerplaats van Capelle om vanuit daar met zijn viertjes naar Hippolytushoef te rijden. Een tocht van 150 km! De reis verloopt voorspoedig en wij komen aan in de Harmonie om half 10 alwaar koffie is met appeltaart van Syl! Mmmjammie.....ik heb een beetje trek dus dat komt goed uit! Hij smaakt dan ook voortreffelijk!

We krijgen een routebeschrijving met tekst en uitleg en een mooie medaille! Leuk zeg!
Na veel geklets en gezoen en nieuwe kennismakingen gaan we uiteindelijk aanstalten maken te vertrekken. Postmuts (Anita) zwaait ons uit, zij gaat straks een rustpost bemannen en kroketten bakken. Heb er nu al zin in!

Het zonnetje schijnt uitbundig, de jassen gaan dan ook al snel uit. We wandelen en kletsen wat af en na 4 km is er alweer een rust gepland bij de Postboot aan de Houkeshaven, de belangrijkste haven van Wieringen. Hier is het goed toeven, maar eigenlijk iets te vroeg voor een rust, we zijn nog lang niet moe! Maar ja, het is natuurlijk wel gezellig zo met dit cluppie! De tijd is dan ook van ondergeschikt belang, de gezelligheid staat voorop!

Er lopen ook liefhebbers van geocaches mee, en zij gaan op zoek naar "schatten". Al snel wordt er een "schat" gevonden en er gaat een groepje op af. Wij staan erbij en kijken er naar, er lopen wat schattige hondjes rond die geaaid willen worden maar al snel vertrekken we weer voor het vervolg van de route. Ik bewonder de schoenen van Ann-Marie, een nichtje van Ellie. Zij heeft een soort sokken aan die precies om haar tenen passen. Het lijkt me niet lekker zitten maar zij vindt ze geweldig! Ik heb er een foto van gemaakt.

Even worden we op het verkeerde been gezet, we lopen een stukje de dijk op wat niet de bedoeling is, we hebben niet goed op de aanwijzing gelet. Maar het uitzicht is formidabel als we boven komen! Toch moeten we weer terug. We kunnen nog even gebruik maken van een rust bij een snackbar, maar de meesten lopen door.

Langs de weg zien we een brocante, waar Silvia, Syl en ik even bij stil staan. Er is veel prullaria te koop en we mogen het geld in een potje doen als je er wat leuks tussen ziet. We zien een paar schattige kopjes met poezen, voor Danyell. Ook een paar leuke beertjes die we op de foto zetten. Syl en Silvia kijken nog even verder en ik loop alvast door als ik een grote, blauwe auto voorbij zie komen. Peter, een oud-klasgenoot van de lagere school, woont in de buurt en hij zou met zijn blauwe Dodge ram een ritje maken naar Hippo en hij zou naar me uitkijken. Zou Peter in die auto zitten? Even later zie ik de auto in de verte stoppen en rijdt achteruit. En ja hoor, het is Peter! Wat grappig is dat!! Hij stopt eventjes en we maken een praatje. Na deze leuke ontmoeting loop ik weer met de groep verder, de dijk op.

We mogen nu een heel lang stuk over de dijk lopen, met uitzicht over het wad. We kunnen Texel zien en Den Helder en het is zo helder dat we de overdekte dokken van de Rijkswerf op de Marine haven kunnen zien. Bill gaat even op het "bankje van Ben" zitten om te genieten van het mooie uitzicht. Ik vind het onwerkelijk. Dat je vanuit hier gewoon naar Texel en Den Helder kan kijken!

We lopen de dijk weer af om naar de volgend rust te lopen, bij de molen "de onderneming". Postmuts staat daar lekkere kroketten te bakken, en een bakkie soep behoort ook tot de mogelijkheden. Ik neem plaats op een bankje voor een lekker cup-a-soupje. Daar komt een mens van bij! En even later krijg ik een broodje kroket....mmjammie. De opbrengst gaat naar de molen voor restauratie e.d.

We lopen langs weilanden met koeien en schapen en kleine lammetjes, het is nu echt lente geworden! De lammetjes worden veelvuldig gefotografeerd, ook door mij.....zo schattig!!

Vanaf deze rust is het een klein stukje naar de dijk om langs de wadden te lopen.
Dit stuk langs het water is eindeloos en voor mijn gevoel te lang. Eindelijk, eindelijk zien we een trapje om de dijk weer af te gaan richting de camping Wieringherlant waar de laatste rust gepland is.

Het is een beetje winderig en kil geworden. Na een lekker bakkie cappuccino gaan Sil en ik weer verder, we krijgen het koud. De rest van het cluppie eet een pannenkoek of poffertjes en nemen nog een biertje. Wij vervolgen de rest van de route, langs een oude begraafplaats en een museumboerderij van Jan Lont. Het is een oude boerderij gedateerd van 1854 en is in redelijk oorspronkelijke staat bewaard gebleven, aldus de beschrijving die Bill meegeven heeft aan het begin van de tocht over de bezienswaardigheden van Wieringen. Hij heeft er echt werk van gemaakt, top hoor!

We doorkruisen Oosterland en komen Eric en Carla nog tegen die met zijn auto de groep volgt om ons te voorzien van allerlei lekkers! Het is de laatste stop voordat we weer in Hippolytushoef aankomen. Na deze stop loop ik naar mijn routebeschrijving te kijken en let dus niet op waar ik loop, en val pardoes op de grond! Alweer, ik lijk er patent op te hebben om te vallen bij een Voetstappentocht, in 2007 bij de eerste tocht was ik ook gevallen! Net op het laatste stukje, we moeten nog ongeveer 4 km.

We lopen door een stukje nieuwbouw naar het dorp en de finish in de Harmonie. Daar word ik liefdevol opgevangen en verzorgd. Ik krijg een glas water, een pleister voor mijn knie die iets beschadigd is en mijn broek is ook kapot (dat vind ik nog het ergste, hij zit zo lekker!). Niet veel later besluiten we te vertekken, de meesten zijn al weg omdat zij al een tijdje binnen zijn, ze hebben een stuk afgesneden. Na Bill uitgebreid bedankt te hebben voor de organisatie gaan Paul, Sabine, Silvia en ik nog even een chineesje pakken, we moeten nog een lange rit naar huis.

Ik vond het een heerlijk dagje uit, goed georganiseerd, mooie omgeving, leuk gezelschap en een heerlijk weertje. Kortom: een TOPdag!!

2 opmerkingen:

Noortje zei

Lijkt me gezellig zo met zo veel bekenden te wandelen. Wat goed verzorgd ook.
Trouwens wat wandel jij veel zeg. Ik moet nogal eens het weekend werken en als ik vrij ben is er niet altijd een tocht in de buurt.

Larissa zei

Moet een hele leuke dag geweest zijn als ik het zo lees. Jammer dat ik het heb moet missen maar het zei zo. leuk dat je die klasgenoot tegenkwam.
En de chinees zal ook wel lekker hebben gesmaakt.