Totaal aantal pageviews

zondag, maart 11, 2012

Kilometervretertocht Maassluis 10-3 / 30 km


Het parkeerterrein van de kantine van VTM, het wandelcentrum van Maassluis is nagenoeg leeg als ik om 7.30 uur daar arriveer. Paul, Ed Sabine, Robert en Silvia zitten er al aan de koffie, Leo en Ben komen even later ook binnen. Ik zie Ellie ook nog even, haar ken ik van de sportclub waar ik stepaerobics doe.

We starten gezamenlijk maar al snel gaan Leo Sil en ik ons eigen tempo lopen en dat gaat best lekker! We hoeven niet echt naar de pijlen te kijken, het is 12 km rechtuit langs de Nieuwe Waterweg. Normaal gesproken vind ik dat super-super saai maar met Leo en Sil klets ik heel wat af dus afleiding genoeg.

Op de routebeschrijving lezen we dat de rusten slecht verdeeld zijn: één op 8,4 km en één op 26,8! En vervolgens één op 27,5. Ja dat kan natuurlijk niet.

Op de eerste rust, bij een jeu-de-boules-centrum (bestaat dat nog??) is het heel erg druk en heel erg warm,het lijkt er wel een sauna! Leo is zo lief om koffie voor ons te halen en gaat in de lange rij staan. Wij zoeken vast een plekkie op, wonder boven wonder vinden we die in de drukte! Even later schuiven Paul, Ed, Sabine en Ben ook aan. Robert is vanmorgen vroeg al snel vertrokken, hij wil vroeg thuis zijn.....
Als we vertrekken van deze rust komen we Marcel Dekker ook nog even tegen, hij loopt in zijn gebruikelijke snelle tempo de 50 km. Hij loopt een klein stukje met ons op richting de pier.

Deze tocht wordt gekenmerkt door het uitdelen van een Schrobbelaar, dat is een kruidenbittertje en een heerlijke krentenkoek. Deze krijgen we verrassend genoeg uitgereikt aan het begin van de pier. Meestal staan ze aan het eind van de pier!
De versnapering doet ons goed!
De pier is 2 km lang en er staat een straffe wind, het is bikkelen geblazen! Het strand van Hoek van Holland is geplaveid met betonnen platen, dat loopt natuurlijk fantastisch en we hebben de wind in de rug. Leo maakt een plaatje van Sil en mij, altijd leuk....
We zien dat de vooruitgang hier niet stilgestaan heeft, er wordt volop gebouwd aan leuke winkeltjes en shops. Het wordt nog wat hier! Een echte boulevard voor strandliefhebbers en een parkeerterrein vlakbij, wat wil je nog meer!!

In Hoek van Holland aangekomen bewonderen we de moderne flatgebouwen, het lijkt ons heerlijk wonen hier! Ik haal herinneringen op aan vroeger toen wij hier met ons gezin, pa en ma en vier(!) kinderen met de trein hiernaartoe kwamen om een lekker ijsje te eten in het paviljoen dat nog steeds bestaat. Ik denk er met plezier aan terug.

Heel eventjes gaan we twijfelen aan de route omdat er een stukje opgebroken is en wij geen pijlen meer zien, maar even later zien we toch het trapje met de rode leuning en zien we weer een pijl verschijnen. He, gelukkig maar, we zitten weer op het goede pad!

Ik ben er eigenlijk een beetje klaar mee, de omgeving is niet bepaald inspirerend, veel kassen en tuinders en de Maasdijk is superdepuper-saai! Helaas komen we niet in het Staelduinse bos wat we in de verte even kunnen zien. En helaas duurt het nog even voordat we bij de rust zijn, het is even gedaan met de pret! Ik zie ineens een bankje ergens staan op eigen terrein maar de bewoners vinden het vast niet erg dat wij daar even op neerzeigen. Het is een welkome rust, even het gewicht van de benen en wat eten! We zien later dat we niet de enigen zijn die de rust ver uit elkaar vinden zitten want we zien meer wandelaars die een eigen rust hebben.

Als we dan eindelijk bij het sportcafe aankomen ben ik blij met de bankjes en plof neer. Het is nu nog 4 km naar de finish. Als we de route weer vervolgen komen we langs een cafetaria waar tot onze verrassing Bill, Wilma, Nollie en Wim zitten, we gaan ze even gedag zeggen. De rest van ons cluppie komt aangelopen als wij weer vertrekken. Misschien zien we nog bij de finish?

Deze laatste 4 km gaan door voornamelijk woonwijken en een heel klein parkje voor het wandelcentrum. Sil ruikt de stal en loopt een eind voor ons. Leo en ik doen het nu wat rustiger aan, vooral omdat ik een flinke blaar op de hiel heb. Jammer, want de schoenen lopen zo lekker!

Bij de finish aangekomen melden we ons af en gaan nog even wat drinken in de jeu-de-boulezaal, in de kantine is het te druk. Als we vertrekken zien we Nollie, Wilma en Wim nog even, de rest van de club helaas niet meer. Maar we krijgen het koud en willen nog maar één ding: met de voeten omhoog op de bank!!

Wat een saaie tocht was het weer, maar de borrel en het broodje maakte veel goed en het gezelschap natuurlijk! Het was weer gezellig! 30 km zit weer in the pocket!!
Foto's rechts

6 opmerkingen:

Larissa zei

Als ik het zo lees heb ik alleen het gezelschap gemist, geloof niet dat het echt mijn tocht is , hoewel een goede training voor De Dijk.
Leuk dat je Bill en de overige weer eens heb gezien.

Leo zei

Jammer dat het mooie weer niet één dag eerder was, dat had het nog beter gemaakt! Het was inderdaad gezellig en we hebben een prima tempo gelopen.

Silvia zei

Leuk verslag weer Ien!! En idd, ben het met Leo eens, het weer van zondag erbij had helemaal geweldig geweest!!! Maar, wie weet as zaterdag, voorlopig geven ze goeie weerberichten op!

Fred zei

Naar aanleiding van de twee keer dat ik deze tocht in het verleden heb gelopen, is het een zeer herkenbaar verslag. Ben dus blij dat ik dit jaar voor Oudenbosch heb gekozen en niet voor Maassluis.

Monique zei

Ha Ineke,
Je hebt de kilometervretermars gedaan, wij deden die in een grijs verleden altijd als eerste training van 50 km van het jaar. Toen waren er helemaal nog niet zo veel 50-ers. Toch vond ik het altijd lekker lopen, echt een training voor Nijmegen waar je het ook niet van het mooie parkoers moet hebben. Zaterdag naar Maarn?
Groeten, Monique.

The Devil's Advocate Mama zei

Hi, Ik ben op zoek naar Marcel dekker. Een vriendin van hem is overleden en ik zou hem graag voor de uitvaart uitnodigen maar kan geen contact gegevens van hem vinden. Kunt u wellicht contact met mij opnemen via email zodat ik u mijn gegevens kan sturen om aan hem door te sturen indien u contact gegevens van hem heeft?
Met vriendelijke groeten, Nadia