Totaal aantal pageviews

zondag, december 04, 2011

Ouddorp Snertwandeltocht 3-12-11 / 25 km


Als ik wakker word op 3 december van de wekker die al vroeg gaat, waait het vreselijk hard en het regent pijpenstelen! Ik krijg de neiging om meteen weer onder de dekens te duiken maar ja, Silvia zou me op komen halen en "alleen als het sneeuwt gaan we niet". En sneeuwen doet het niet dus.........toch maar de wandelkleertjes aangetrokken!

Ardie rijdt ook met ons mee, zij staat al te wachten bij station de Akkers. Als we Ouddorp inrijden is het nog even zoeken naar een geschikte parkeerplek maar die is snel gevonden. In hotel Akershoek is het druk, de wandelaars kunnen al vertrekken en staan te trappelen van ongeduld. Wij kunnen via de artiesteningang naar binnen omdat er niet door te komen is! Ed en Paul zijn al vertrokken, zij zaten al om 7.30 uur aan de koffie! Enkele RWV'ers zwaaien we gedag en Danyell staat ook al in de startblokken. Maar zij besluit niet veel later dat het gekkenwerk is om in dit weer te wandelen. Wij geven haar groot gelijk, maar we gaan toch op pad!
Rob en Kees uit Katwijk lopen ook met ons mee.

Even lijkt het mee te vallen met de regen en de wind maar dat blijkt schijn, het gaat enorm plensen en waaien! We waaien zowat uit onze poncho's! We kunnen niet veel zien van de omgeving omdat het zo regent en wij ons moeten concentreren op het lopen. De regen klettert op onze poncho maar dat belet ons niet om over van alles en nog wat te kletsen ook al moet het volume van dat geklets omhoog. Dat leidt ons ook wat af van de barre omstandigheden waarin wij ons bevinden! Dat is wel jammer dat we niets van de omgeving zien, ik ben hier nog nooit geweest. De wegen zijn best wel lang maar de route is ook wel afwisselend dus daarom vind ik het niet erg.

De eerste, welkome rust is in een schuur en is tevens controlepost. Daar krijgen we een stempeltje op de kaart en een heerlijke chocomel! Dat is even genieten zeg, en ik plof op een bankje neer.

Na de rust, die op 8,9 km zit, vertrekken we weer naar 't Gorsje, de strandtent die gelukkig open is om een beetje bij te komen van dit natuurgeweld! Hier brand de kachel en kunnen de schoenen uit om de sokken uit te laten druipen. Alles is nat! Ik heb nog nooit meegemaakt dat mijn sokken soppen in mijn schoenen!
De cappuccino heeft een raar smaakje, later blijkt de melk niet goed te zijn. Dit wordt prima opgelost door een nieuwe te serveren, die smaakt beter!
Het is geen optie om terug te gaan ook al is het eigenlijk niet te doen, we zitten al op het verste punt. Dus dan maar weer het strand op, terug naar het hotel.
Het stuk strand is goed te belopen en we hebben wind in de rug dus dat is een meevallertje. Na twee kilometer zand mogen we weer de duinen in. We lopen langs campings en vakantiehuisjes en over verrassend leuke paadjes met prikkeldraad. Mijn poncho blijft erin hangen maar gelukkig geen schade.

Op de laatste controlepost, het Eetcafe Springert is het druk maar nog vier kilometer voor de finish dus wij besluiten door te lopen na het stempeltje. Ed en Paul komen we hier ook weer tegen, zij lopen ook door.

De duinen zijn goed te belopen, er liggen grote betonblokken en dat loopt heel prettig! De finish is snel in zicht, en wij verlangen erg naar het kopje snert als beloning! Ed en Paul hebben een plekje voor ons en de snert smaakt heerlijk! We praten nog even na over deze tocht, het is inmiddels weer droog en af en toe schijnt zelfs de zon!
Thuisgekomen ga ik meteen onder de douche, zo koud heb ik het. Ondanks de slechte weersomstandigheden heb ik een heerlijke tocht gelopen. Vooral de snert maakte veel goed! Het favorietenlijstje is weer aangevuld, deze tocht komt er met potlood op, mits de weersomstandigheden mee zitten! Dus geen sneeuw, wind en regen!!!
Weinig foto's gemaakt, die staan rechts

6 opmerkingen:

Bill zei

Jullie kunnen je zwemdiploma afhalen hoor.
Groet
Bill

Larissa zei

Wat een weer hebben jullie gehad zeg, ben daarom toch wel blij dat ik niet mee ben gegaan. je verslag was zoals gewoonlijk weer uitstekend

Anoniem zei

Respect, voor het lopen van deze tocht onder barre omstandigheden! Misschien kom ik ook eens naar Ouddorp, maar dan wel met beter weer ;-)

Ineke Hutters zei

Leuk een bericht maar wie is anoniem????

Silvia zei

We gaan onze criteria inderdaad ietwat aanpassen...pffff, alleen sneeuw houdt ons tegen hebben we geweten... Maar ach, verder was het een hele leuke tocht en ook ik had geen blaren!!! Valt me zo ontzettend mee! Wat liepen wij de soppen zeg, blehhhhh... En die soep, mmmmmmmmmmmmmmmmm

walking zei

Je roemt dan wel steeds het aantal bezoekers op mijn blog, maar ik ben weer jaloers op het aantal reacties dat je krijgt! Gezellig hoor.
Die snerttocht heeft zijn naam wel eer aan gedaan wat betreft het weer. Blij dat wij maar een klein tochtje in Amsterdam liepen op de beruchte derde december.