Totaal aantal pageviews

zondag, november 13, 2011

Herfsttocht 2011


Vandaag mag ik een stukje rondlopen in Rotterdam Zuid. De wandeling is georganiseerd door de wandelvereniging Zuid-Holland en de start zou zijn bij de Sperwers maar dat is verplaatst naar de speeltuin wat een beetje verwarring veroorzaakte. Rob heeft mij afgezet, hij heeft de auto vandaag nodig om naar Ede te gaan. Maar goed, bij de speeltuin aangekomen (Elly K. zie ik fietsen, zij is ook present vandaag) zie ik Paul, Larissa en Silvia al zitten en heb me snel ingeschreven voor 25 km. Leo komt ietsje later binnen maar wel op de afgesproken tijd, 7.59 uur! Danyell is ook gearriveerd en met haar fototoestel gaat zij vandaag hier weer aan de slag. We komen haar bij de rusten weer tegen.
Met dit gezellige clubje gaan we van start hoewel Larissa ons op 7 km al moet gaan verlaten omdat zij straks nog gaat werken loopt zij de 15 km. Jammer....!

De route is gedeeltelijk bekend omdat ik al vele wandeltochten in deze buurt gelopen heb. Maar het weer is voortreffelijk, wel wat koud maar met een vrolijk zonnetje en vrolijk gezelschap dus de km's vliegen onder onze voeten door.

Bij de eerste rust, cafe 't Schaapje gaan we toch na enige twijfel even een bakkie doen, ze zijn tenslotte speciaal voor ons vroeg open gegaan. En dit is de enige rust waar we met Larissa kunnen zitten dus de keus is snel gemaakt. De cappuccino is overheerlijk, maar na enige tijd stappen we toch weer op voor het vervolg van de tocht.

Bij de splitsing met de 15 km lopers gaan we een gedeelte van de route lopen wat niet mijn favoriet is want het heeft n.l. een hoog "Biwanto" gehalte, d.w.z. rechte, lange stukken. Maar doordat Leo een paar leuke moppen te vertellen heeft, is deze hindernis snel genomen. Ik heb geen erg meer in de saaiheid van het geheel door de afleiding.....

Eindelijk, de Gouden Arend is in het zicht maar helaas zijn de deuren nog niet geopend, zij hebben niet gerekend op wandelaars blijkbaar, de openingstijd wordt wel erg strikt aangehouden: 11.00 uur! Wij arriveren er vijf minuten eerder dus eventjes wachten dan maar. De bediening is zoals altijd ook niet erg vlot maar uiteindelijk krijgen we dan toch onze warme chocomel met slagroom (ja, als je het doet moet je het goed doen!). Er zit een heerlijk koekje bij en de voorraad koolhydraten wordt hiermee goed aangevuld!

Vanaf hier nog 12 km naar de finish. Ook de Albrandswaardse dijk is lang en bij de verkeerslichten van de Groene Kruisweg gaan we niet oversteken maar een stukje door Rhoon lopen. Huisjes kijken dus. Hier staan erg mooie huizen! En dan lopen we ineens een stukje verkeerd maar Leo en ik zijn hier bekend dus we zitten alweer snel op de route. Helaas hebben we het hertenkamp gemist want daar moesten we uiteindelijk uitkomen.

Als we langs de Groene Kruisweg lopen, krijg ik het een beetje voor mijn kiezen, mijn benen lijken wel elastiek, ik kom niet vooruit. Gelukkig zijn er een aantal verkeerslichten waar ik eventjes kan pauzeren en kan ik weer verder met de blik op oneindig want ik weet hoe ver het nog is naar de Schulpweg! Daar lopen we ook een stukje eigen route om naar de Kromme Zandweg te komen. Het Landhuis de Oliphant staat te stralen in de zon maar omdat er veel bomen voor staan krijg ik hem niet goed op de gevoelige plaat. De molen de Zandweg staat te draaien voor ons, en we zouden zelfs een bezoekje kunnen brengen maar dat doen we niet.

De witte poes die vanmorgen ons zat uit te kijken zit er nu nog. Een mooi exemplaar en ik maak er een foto van.
Na afmelden drinken we nog wat om van deze tocht bij te komen en nog wat na te praten maar dan wordt het tijd om afscheid te nemen. Ik mag met Leo een stukje mee naar het station Rhoon waar ik net de metro zie wegrijden naar Spijkenisse. Op het bankje spelend met mijn telefoon gaat de tijd erg snel en na tien minuten komt de volgende metro die me thuis brengt. Na nog een heel klein stukje lopen stap ik om half drie weer binnen met een tevreden gevoel: weer 25 km in de pocket!
24,77 km, 4.49 uur (20 minuten rust heb ik door laten lopen per ongeluk), 5,6 km gemiddelde snelheid.
Foto's staan rechts, de kleine foto's in het verslag zijn van Paul.

3 opmerkingen:

Larissa zei

Echt een leuk tochtje geweest ondanks de vroege start. Verslag was ook weer gezellig om te lezen en die poes was zeker een dotje.

Silvia zei

Dit was ook echt weer een super gezellige tocht! Zaten idd saaie stukken in, maar we moeten voortaan gewoon minstens Leo bij ons hebben om moppen te tappen! Dus elke volgende tocht met lange stukken moet hij gewoon mee!!!!

Danyell zei

Hoi Ineke, ik zit net je verslagen over te nemen voor in de WSB en het valt me op dat je bij deze tocht hebt staan dat hij op zondag de 13e was. Maar het was toch echt zaterdag de 12e ... ;-) Groetjes, Danyell