Totaal aantal pageviews

zondag, mei 03, 2009

DST Schiedam 3 mei '09


Het werd weer eens tijd voor een wandelingetje in de buurt en dit keer kies ik voor Schiedam, de Schiedamse Tippelaars (DTS) hebben de organisatie in handen. De start is in de kantine van volkstuindersvereniging Vijf Sluizen. Daar kom ik rond 8.00 uur aan en schrijf me in voor 25 km.
In de kantine is het nog niet zo druk, ik zie geen bekenden van het forum. Wel kom ik Ivonne tegen zij gaat voor 35 km.

De route gaat voornamelijk door parken en een paar straten bebouwde kom. Ook een leuk pad met houtsnippers, dat loopt wel lekker zacht. Bij de Voorberghlaan gaat het mis, ik loop het terrein op van de DrieMaasstede. Dat is niet goed en een medewandelaar brengt mij weer op het goede pad. Dit is een voorbode van de rest van de tocht, want ik mis weer een pijl, bij de splitsing met de andere routes ga ik verkeerd.

Ik kom weer via een parkje in een ander volkstuinengebied, Thurlede en daar is ook een rust gepland. Ik ben de eerste (gek hè?) en neem een lekker bakkie Senseo (de koffie was nog niet klaar). Daar vertel ik dat ik verkeerd ben gelopen en dat ik nu blijkbaar op de 15 km route zit. Even later komen twee jongens binnen van de organisatie en ik vertel hen mijn verhaal. Het laatste stuk mag ik met één van hen meelopen, Aad heet hij. Zijn broer is de pijlen aan het nalopen omdat ze vanwege de regen een beetje vager zijn geworden.

Het grootste recreatiepark van Schiedam, het Beatrixpark is gelegen aan de middeleeuwse Poldervaart. Het park biedt speelweiden,wandelpaden, een moerastuin, een heemtuin, een kinderboerderij, een (invaliden)speeltuin, pannenkoekhuis, een trimbaan, barbecueplaatsen en vijvers.
Ook zijn er drie wandelroutes uitgezet.
Er lopen soms Galloway runderen in het park. Ze lopen vrij rond en helpen mee het park op een natuurlijke manier te onderhouden.

Even is er twijfel of we goed lopen en net als we de route weer kunnen vervolgen gaat mijn telefoon: een oud-collega die even contact opneemt. Maar dan lopen we weer de goede kant uit en duurt het niet lang meer of we zijn alweer gearriveerd in de kantine van Vijfsluizen.
Ik voel een blaartje opkomen en als ik thuiskom blijkt dat inderdaad zo te zijn, oorzaak: nieuwe zooltjes en mijn voeten met Gehwol ingesmeerd waar iedereen zo enthousiast over is. Dat doe ik dus niet meer en de nieuwe zolen gebruik ik waarschijnlijk ook niet meer.
Helaas geen foto's gemaakt, de foto hierboven komt van internet.
Teken je ook mijn gastenboek rechts bovenin?

3 opmerkingen:

Noortje zei

Dat de Gehwol jou juist blaren bezorgt. Hoe is het mogelijk. Ik gebruik dit altijd. Smeer er altijd mijn voeten dik mee in en heb eigenlijk nooit last van mijn voeten. Ik ben erg bijgelovig wat het wandelen betreft. Was nooit mijn voeten voor een tocht, gebruik altijd Gehwol, verander nooit van merk van wandelsokken en loop altijd op Lowa schoenen met mijn zooltjes van de podotherapeut erin. Ik ben nu bezig met het inlopen van nieuwe Lowa schoenen maar durf er nog geen tocht van 30 km op te lopen. Ik wil namelijk wel 2 paar schoenen hebben als ik de 4daagse loop.

Ik heb gisteren een tocht gelopen we hadden prima wandelweer.

Wandelgroetjes voor nu,
Noortje

Noortje zei

artrackHoi Ineke,
Hier wat antwoorden op je vragen: Mijn wandelmaatje heeft een vakantiehuisje besproken maar we moeten dan nog wel even een klein stukje met de trein naar Nijmegen. Ik heb een Garmin Gps 60CSx een speciale GPS die veel wandelaars hebben. Op mijn telefoon zit ook een GPS maar die is niet geschikt voor wandelen ook gebruik ik de mp3 speler nooit die op mijn telefoon zit. Ik ben bang dat de accu dan wel erg snel leeg is als je alles gebruikt. Jij tapt je voeten altijd in met Haplaband? Ik weet niet eens wat dat is. Koop je dat gewoon bij de drogist?
Ik hoop morgen een tocht te gaan maken van 37,5 km. Ik weet niet hoe snel deze met foto's op mijn log komt want mijn eigen pc is gecrasht en is net weggebracht. Ik zit nu achter die van mijn man.
Groetjes voor nu,
Atti.
P.s. Doe je ook de 2 daagse van Amersfoort weer?

Noortje zei

Dat artrack voor je naam is natuurlijk een foutje. De woordverificatie verkeerd geplaatst en niet gezien.
Nogmaals een groet.