Totaal aantal pageviews

maandag, mei 19, 2008

Rijswijk SDS lentetocht - 40 kmNadat ik de TomTom ingesteld heb ga ik op weg naar Rijswijk voor een 40 km-tocht. Het is lekker weer maar toch een beetje fris. Om 7.55 uur kom ik aan en schrijf me in. Het is niet druk op het startbureau. Nog even gekeken of ik bekenden zag. Dan maar alleen op pad.
De routebeschrijving staat op 4 A-4tjes, dus lekker veel afwisseling en geen lange rechte einden. Gelukkig!

Het enige (nou ja, enige, zie verder in het verhaal!) minpuntje is dat de pijlen verdwenen zijn door de regen van gisteren. Met de routebeschrijving bij de hand moet het lukken. Bij punt 18 gaat het al mis, het congrescentrum heb ik niet gezien. Stukje teruggelopen en met mij een hele groep die verkeerd gelopen was. Ik besluit bij hen aan te sluiten om niet wéér verkeerd te lopen.
Bij punt 40 gaat het weer mis, maar gelukkig hoeven we niet weer een stukje terug te lopen. Er is wat verwarring over "na de speelweide Marie Jungiusweg(2x) oversteken".
Het is jammer dat ik de omgeving bijna niet kan waarnemen, omdat ik zo geconcentreerd bezig ben de route te lezen. Daardoor gaan mooie dingen aan mij voorbij. Gelukkig kan ik wel genieten van de mooie rodondendrons die allemaal in bloei staan.
Bij de rust van sv HMSH neem ik een lekker kopje cappuccino uit de automaat. En ik kom weer een beetje bij want ik ben veels te snel gegaan. Doordat ik met de groep meeliep en dat tempo is mij niet goed bevallen.
Na de rust ben ik weer fris en fruitig en ga op pad voor de rest van de tocht.

We lopen nu voornamelijk door woonwijken. Bij woonzorgpark Loosduinen lopen we langs een zonneklok, een mooi kunstwerk. Helaas is mijn fototoestel zonder geheugenkaart, die ik vergeten ben. Dus van deze tocht heb ik geen foto's. Maar via de site van SDS kan je ook allerlei foto's bekijken. Als het goed is sta ik op één van de laatste foto's bij de finish.
http://www.sdsdenhaag.nl

Op punt 147, we zitten nu op 18.91 km, gaat bij mij het lichtje uit. Ik moet even op een bankje zitten, mijn spieren doen erg zeer. Waarschijnlijk doordat ik het eerste gedeelte zo snel ging.
Ik smeer mijn benen in met Biofreeze en blijf een minuut of 5 zitten. Ik weet dat er weer snel een rust aankomt maar ik moet luisteren naar mijn lichaam. Dit is de beruchte 20-km dip maar die komt nu wel heel snel!

In de duinen van Kijkduin gaat het gelukkig weer beter en zie het Atlantic Hotel opdoemen. Hier zijn we een paar keer geweest met vrienden van ons uit Scheveningen. Niet in het hotel maar op de boulevard gewandeld. Op deze boulevard neem ik mijn derde rust, ook weer niet al te lang want het is toch wel wat winderig. Ik trek mijn jasje weer aan.

Na een minuut of 15 vertrek ik weer richting duinen van Kijkduin. Een mooie omgeving.
Maar dan komen we in een donker bos. Hier verdwaal ik twee keer omdat ik steeds pijlen miste.
"Op de t-splitsing met een boomknoest" tja, in een bos??? Daar heb je zoveel boomknoesten!!
En "op Y-splitsing met boompje in het midden" ja, daaaahag! Leuke omschrijving maar niet heus. Vertwijfelt vervloek ik de routebouwer. En het ergste is, ik kom helemaal niemand tegen!
Bah, niet leuk!

Maar uiteindelijk lukt het me toch het bos uit te komen. We lopen richting volkstuintjes (waar?) en daar is een rust gepland. Nou geen tuintjes te bekennen, wel een roeischool.
Na een lange weg langs een watertje kom ik bij een tennisvereniging waar ik ga rusten voor de 4e keer. Na een heerlijk fris drankje (ik vroeg ijsthee maar waarschijnlijk komt dit gewoon uit een siroopfles) ga ik na 15 minuten weer op pad. Het is heerlijk zitten daar langs de tennisbanen in het zonnetje. Maar ik "moet" nog 9 km tot de finish.

Bij punt 212 weer vertwijfeling en ik spreek een ouder echtpaar aan dat ze verkeerd gaan. Maar nee, we gingen toch goed. Maar een klein stukje terug moeten lopen en gezamenlijk vervolgen wij de weg. Zij lopen toch iets te langzaam voor mij, en ik verlaat ze weer. We moeten een heel lang saai stuk langs de weg lopen, richitng de manege Condor City. Hier hebben wij wel eens gereden met de auto toen we naar Kijkduin moesten, we reden verkeerd!

Na dit lange, saaie stuk gaan we een park in en ik loop wéér verkeerd. Nu moet ik een flink eind teruglopen en ik kom het oudere echtpaar weer tegen.
We lopen richting de koffietent Berestein (wat een rookhok en wat een klein wc-tje!), daar neem ik een sanitaire stop en ga snel weer verder. Het echtpaar is verder gelopen, die haal ik toch wel in. Maar nee, ik zie ze niet meer en nu heb ik helemaal gehad, want ik loop weer verkeerd! Ik kom een ander echtpaar tegen die de route ook maar zozo vinden. En weer gaat het fout, zij lopen toch door. Ik ren ze achterna, want nu wil ik absoluut niet meer alleen lopen. Zij hebben een behoorlijk tempo maar willen voor mij wat minder snel lopen. Nog maar 5 km maar dit laatste stukje is ook behoorlijk onduidelijk.
We komen zowaar het oudere echtpaar weer tegen, zij besluiten een kortere route terug te nemen, zij zijn bekend in deze omgeving.

Na precies 9 uur kom ik aan bij de finish en vertel bij het startbureau dat ik het niet zo fijn gehad heb. Nou ja, de mensen doen hun best, er is zelfs drie keer opnieuw gepijld, maar goed, je kan het niet iedereen naar de zin maken.
Ik word nog op de foto gezet en na even bijgekomen te zijn vertrek ik weer richting huis. Daar kom ik om kwart voor 6 aan. Geen blaren, wel behoorlijk last van de spieren. Maar na een douche en ingesmeerd met Biofreeze komt dat ook weer goed.

4 opmerkingen:

Marina zei

Hoi Ineke,

Wel raar dat deze tocht van SDS zo slecht gepijld is. Ik heb ook 2 tochten van hun gelopen en die waren wel goed. Hopelijk blijft het bij deze keer. Jammer dat je zovaak verkeerd bent gelopen.
Mar wel snel gedaan. Ondanks het verkeerd lopen. Toppie hoor.

Wandelaartje zei

Hoi Ineke,

Vervelend zeg als het zo moet lopen. Kan me voorstellen dat je het dan zwaar vind. Toch super gedaan hoor!
En weer een 40 er erbij.

Groetjes Jacqueline

Maarten zei

Grappig, ik weet precies waar je allemaal gelopen hebt zoals je alles omschrijft. sv HMSH is in de buurt waar ik ben opgegroeid. In Ockenburg was je verdwaald, bij de tennisvereniging naast schaatscentrum de Uithof heb je gerust, de roeivereniging is bij de Wennetjessloot die achter de Uithof loopt etc.

Noortje zei

Hoi Ineke,
Niet leuk zo'n onduidelijke route maar ik vind het knap dat je ondanks alles toch de tocht tot een goed einde hebt gebracht. Nog een late reactie van mij op je berichtje in mijn gastenboek: Ik ga de nachtstrandwandeling van Hoek van Holland naar Scheveningen ook lopen hoewel ik er wel een eind voor moet komen helemaal vanuit het Groningerland.