Totaal aantal pageviews

zondag, februari 04, 2007

RWV Winterserie 4-2-07

Afgesloten wandelpad!

Zondagmorgen 4 februari. De wekker gaat om7.30 want we gaan weer wandelen in Kralingen Lisette en ik. Om 8.50 ben ik bij haar en ze komt al aangelopen dus we gaan meteen weer de weg op, richting Kralingen. Meestal drinken we even koffie voor we weggaan maar nu even niet.
Het is rustig in de kantine, wij schrijven ons in voor de 15 km tocht. Pas om 9.45 zouden we een route krijgen maar wij besluiten om nu weg te gaan want eigenlijk heb je een route niet nodig, zo goed is de bepijling altijd.
In het Kralingse bos is het altijd bedrijvig, heel veel sportievelingen lopen er rond. Wandelaars, joggers en snelwandelaars. Ook een enkele fietser.
Het is een groot wandelgebied en het duurt dan ook vrij lang voordat we in de bebouwde kom komen. Bij de aangegeven rust gaan we voorbij, we hebben aardig de pas erin. Alleen: volgens mijn tellertje zouden we nu op 5 km zitten, maar de rust zit meestal op 7,5 en volgens de tijd die we onderweg zijn klopt het aangegeven getal ook niet, we zijn al ruim 1,5 uur onderweg.
We lopen door een schitterende woonwijk, het lijkt net Frankrijk! Mooie, witte huizen met een prachtig uitzicht. De straat heet Bovenlangs en kruist de Onderdoor. Origineel!
In Kralingen staan veel van dat soort huizen, echt een elitewijk.
Als we het hertekamp voorbij lopen, weten we dat we bijna aan het eind van de route zijn. We zien heel veel volk lopen, het is dan ook een prachtige dag. Heerlijk om met je gezinnetje erop uit te gaan, lekker ravotten op de grasvelden en door de bossen.
Langs de Kralingse plas is het ook heerlijk toeven.
Na 2 uur en 40 minuten zien we de parkeerplaats al verschijnen, en niet lang daarna melden wij ons weer af in de kantine. Lisette wilde graag een routebeschrijving, maar helaas, Gijs had de verkeerde route laten afdrukken. Het is maar goed dat we er niet op gewacht hebben.
Dit was weer een heerlijke wandeling en zoals we gewend zijn van de RWV perfect gepijld. Je hebt echt geen papieren beschrijving nodig, al is het wel leuk na afloop de route na te lezen. Hij bleek 15,7 km te zijn dus al met al flink doorgestapt! Binnen drie uur waren we binnen.
Teken je ook mijn gastenboek?

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Ineke
Al die prijsvragen voor HHB zijn al afgelopen hoor.
Groetjes Joke