Totaal aantal pageviews

zondag, januari 21, 2007

Voetstappentocht 20-1-07

Na een hoosbui op de hei was het droog maar de plu van Adri gaf de geest!


In het begin van de tocht was het erg slecht weer!


Het venijn zit in de staart, en in dit geval klopt dat nog ook! Laat ik met het begin beginnen......
Vrijdagavond kreeg ik een telefoontje van Danyell, of ik soms mee wilde rijden naar Hollandse rading? Nou, daar zei ik geen nee tegen, ik had al zitten puzzelen hoe ik ernaar toe zou gaan. Mijn man was ziek, die kon me dus niet naar het station brengen. Zelf rijden zag ik niet zitten, ik ben geen held in de auto!
Zogezegd zo gedaan, Danyell kwam zaterdagochtend stipt op tijd in Spijkenisse aan.

De route was uitgestippeld op de TomTom maar helaas, deze vertoonde kuren na een update, de stem was verdwenen! Nou ja, we wisten hoe we in Utrecht moesten komen en vanaf daar was het gissen. Via een klein omweggetje zijn we er toch op tijd gekomen. In de manege zaten Adrie, Marc en Sunny al te wachten.
En zo druppelde de rest van de groep ook binnen en konden we vertrekken. Het was niet helemaal duidelijk wie er nu wel of niet zou komen maar om half 11 was het toch echt tijd om te vertrekken anders zouden we niet voor donker binnen zijn!

De route was al een keer verkend door Piet en was uitgeprint door Danyell. We hoefden alleen maar de paaltjes te volgen waar een voetstap op stond. Dat bleek soms tot verwarring te leiden maar uiteindelijk lukte het toch goed op een heel klein omweggetje na.

Op de hei werden we overvallen door een hoosbui! Iedereen was tot op de draad toe kleddernat. In ieder geval diegene die geen goede waterdichte kleding had (zoals ik) De plu van Adrie gaf ook de geest na door een windhoos getroffen te zijn.

Na ongeveer 1,5 uur gelopen te hebben kwamen we een winkelcentrum tegen en gelukkig was er een coffeeshop open met genoeg stoelen vrij. Wij bestelden allen een kof koffie of thee en sommigen maakte gebruik van een sanitaire stop.

Dat was maar goed ook, de volgende rust zou lang op zich laten wachten! Ruud belde al om 14.00 uur dat hij in Kievitsdal zat te wachten. Wij liepen toen nog over de hei.
We zagen een paar reetjes (of billetjes?) in de verte. Ik heb geprobeerd een foto ervan te maken maar ze waren te ver weg.

De paden lagen bezaaid met takken en omgewaaide bomen vanwege de heftige storm van afgelopen donderdag. Daardoor leek het min of meer op een survivaltocht. Het was ook enorm drassig maar door de afgevallen bladeren lukte het wel om zonder al te veel glijpartijen de wegen te bewandelen.

Gelukkig klaarde het al gauw op en konden de poncho's en regenjassen opgeborgen worden.
Anouska en Adrie hebben nog een tussenstop gemaakt in een hele foute tent! Toen wij daar ook arriveerden, werden we weer naar buiten gesommeerd omdat "dit niks was". Het bleek een snackbar te zijn vol heikneuters die allen zaten te paffen zodat de tent blauw zag van de rook. Niet echt een plaats om tot rust te komen.

Wij vervolgden de route tot aan het Kievitsdal, een sjieke tent. De boel werd verbouwd zodat we met z'n allen in een kring konden zitten. Daar waren ze niet zo blij mee geloof ik, de kelner had een gezicht dat op onweer stond. Of zag hij er altijd zo uit? Daar werden de laatste stempeltjes en plaatjes uitgedeeld.

We waren nu nog ongeveer 5 km van de finish verwijderd en moesten daarom weer snel op pad gaan anders waren we niet voor donker terug. Helaas, het laatste stuk werd het al snel heel donker waardoor je niet kon zien waar je je voeten neer moest zetten. En waar ik al bang voor was: ik ging door mijn enkel! Niet ernstig gelukkig, ik kon weer verder lopen maar ik ging ook door mijn andere enkel. Hierdoor liep ik heel onzeker en angstig om niet te vallen. Inmiddels was het ECHT heel donker en in de verte zagen we het schijnsel van de grote weg. Op 300 meter van de finish stapte ik flink mis en viel hard op mijn knieen! Gelukkig niet ernstig maar mijn broek was wel kapot en een schaafwond op een knie. De hulpdiensten hoefde niet ingeschakeld te worden.

Om 17.45 kwamen we eindelijk aan bij de manege waar een gedeelte van de groep al aan het finishbier zat.
Na een lekker bakje koffie gingen wij weer huiswaarts.
Om 19.45 was ik thuis.

Hier staan de rest van de foto's http://www.mijnalbum.nl/Album=JGG3T8JU

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk geschreven Ineke.
Ondanks de regen hebben we toch veel gelachen en de route was mooi.
Jammer van die valpartij aan het einde, maar gelukkig niets ernstigs.

Elly N

Anoniem zei

was zeker een leuke tocht inneke. Volgende keer weer. Wat zijn we bikkels he.. haha

jammer van de kleine valpartij op het einde.. maar dat mag eigenlijk de pret niet drukken. Ik ben super trots op ons.. Weer zo een heftige tocht.

groetjes anoeska

Anoniem zei

Wat een leuk verslag met foto`s heb je ervan gemaakt.
Jammer van je valpartij, maar gelukkig is het goed afgelopen.

Groetjes Syl

Anoniem zei

Hoi Ineke
Zoiust je verslag gelezen
Leuke foto,s
Hoe gaat het met je knie.
Wat die ober betreft toen ik om 14.15 aan kwam dacht ik ook al dat WO III uitgebroken was.
Zei tegen hem dat er wat wandelaars kwamen, hadden we moeten melden dan kon er iemand extra komen om te helpen.

Gr Ruud