Totaal aantal pageviews

dinsdag, november 21, 2006

Zeven heuvelen omloop 19-11-2006


Twee weken voor aanvang van deze tocht kreeg ik mijn spullen binnen: een polsbandje dat als startbewijs fungeerde, een treinkaartje een een folder met informatie over deze loop.
Ik had er zin in!

Na de reis uitgestippeld te hebben op internet besloot ik de trein te nemen in Rotterdam Alexander. De intercity naar Arnhem zou om 7.45 vertrekken. Op het perron stonden veel wandelaars waaronder ook Alie, die ik nog van vroeger ken.

In Arnhem overgestapt naar Nijmegen, dat verliep ook soepel. Na enkele SMS-jes van Anoeska vonden we elkaar op het station in Nijmegen. Een gezellig weerzien! De start was midden in de stad en onderweg konden we nog even gebruik maken van de dixies die langs de kant stonden.
Bij de start kwamen we nog enkele forumleden tegen: Anneke (Burberany), Bill, Danyell, Manja, Ruud en nog een paar bekenden van Anoeska. We besloten om 9.30 van start te gaan.
Die polsbandjes hadden geen enkele functie, ik hoefde hem niet te laten zien!

Ik wist dat dit een pittige tocht zou worden, met heuvels en dalen, maar omdat het regende waren de paden zo goed als onbegaanbaar! Enorm veel modder en natte bladeren waardoor het soms best gevaarlijk was. Ik moest me wel goed concentreren waardoor ik soms niet goed op de omgeving kon letten wat ik erg jammer vond. Af en toe drong het tot me door wat een mooie omgeving dit was. Mooie herfstkleuren en doorkijkjes. We waren op flinke hoogte!

Een beetje jammer was wel dat dat bij de eerste rust op 12 km de koffie al op was en er geen bankjes waren om te rusten. Ze hadden best wel voor wat tenten kunnen zorgen met bankjes, zoals het bij de Dam tot Dam loop was. Je betaalt best veel om mee te mogen lopen en daarom vind ik wel dat er een klein beetje verzorging langs de route moet zijn!

Na ongeveer 3,5 uur gelopen te hebben zochten wij een boomstronk op om effies te zitten. Daar was ik wel aan toe. Ik was ook helemaal doorweekt, mijn regenjas werkte niet.

In Beek aangekomen konden we even rust nemen in restaurant het Spijker. Daar zaten ook enkele forumleden en een paar Pink Angels. Het was erg warm binnen en daarom besloten wij niet lang te blijven, ik kreeg het steenkoud!
Nog even doorbikkelen, we hadden nog een paar heuvels tegoed.

Ik heb geen enkel MP3momentje gehad, en ook geen last van mijn voeten. Die had ik wel uit voorzorg ingetaped.

De terugweg verliep ook (bijna) vlekkeloos, er was vertraging van 20 minuten. Maar ik zat lekker op een bankje op het station al die mensen te bekijken die stonden te wachten. Het was een drukke dag voor Nijmegen!
De trein ging helemaal door tot Rotterdam, dus kon lekker blijven zitten.

Prachtig doorkijkje op de route!
Modder!!!
Even een rustmomentje.Het eindpunt is in zicht! De Waalbrug.

Om 6 uur kwam ik aan op station Alexander waar Hans mij opwachtte zodat we per auto weer naar Spijkenisse konden. Om half 7 stapte ik moe maar voldaan onder de douche!

Hier nog enkele foto's: http://www.mijnalbum.nl/Album=CRU8PTRA

5 opmerkingen:

Anoeska zei

Hoi Ineke, Ik vond het een hele leuke spannende tocht. Af en toe leek het net een survivaltocht. Maar we hebben het weer gered. We mogen trots op ons zelf zijn.. het was niet de 7 heuvelen.. maar de
38 heuvelen...Ik vond het wel jammer dat je niet mee kon naar station oost.. volgende keer beter..

groetjes Anoeska

Joke zei

Hoi Ineke
Ja, dat had ik voor Hans gewonnen.Dat had hij eens gevraagd, toch? Maar al gemaild op zijn freeler adres. Niet gekeken zeker?? Ik hoop dat hij gaat, anders moet je de kaart maar verkopen.
Groetjes Joke

Joke zei

Hoi Ineke
Ja, we hebben jullie kaart gekregen, nog bedankt!!
Volgens mij hadden we de zondag afgesproken...Delft doen?? Kunnen we misschien even naar Serpo of het techniek museum...anders gewoon winkelen en kletsen.Bij de Aldi kan je wel parkeren (afslag delft zuid)aan het einde van de Papsouwselaan (blokje om rijden)Staan we daar bij de entree te wachten. 13.00 uur??

Joke zei

Hoi Ineke
Kan je me even mailen?? Want zondag de 10e zijn de winkels dicht in Delft (pff, ben dat niet gewend) dus dan wordt het toch zaterdag of we moeten naar Kijkduin gaan...zie:
http://www.holland.com/denhaag/nl/index.html?page=http://www.holland.com/denhaag/nl/actueel/evdenhaag/index.html

mail maar even
Groetjes Joke

Rick zei

Geweldig dat je gaat wandelen onder zulke omstandigheden. Dan ben ik nog maar een beginner, zoals je kunt zien op:
http://wandelrick.web-log.nl/