Totaal aantal pageviews

dinsdag, oktober 31, 2006

Najaarswandeltocht De Jonge Tippelaars 29-10-2006

Deze tocht heb ik al eens in het voorjaar gelopen samen met Lisette en Michelle, deze keer ga ik hem in mijn eentje lopen. Van diverse mensen heb ik begrepen dat zij ook gaan dus........
Hans heeft een klusje te doen in Oostvoorne dit kunnen we dan mooi combineren.Om 8.15 zet ik hem af bij mijn vriendin en een kwartiertje later schrijf ik me in voor 25 km plus herinnering.
Ik zie geen bekenden in de kantine en ga op weg. Het beloofd een zonnige dag te worden met ruim 16C! Dat is wel uniek voor eind oktober.

De route gaat over lange, rechte polderwegen en ik besluit mijn nieuwe MP3 te gebruiken. Diverse keren word ik ingehaald door snellere wandelaars, maar dat vind ik niet erg.

Ik zie ook geen noemenswaardige dingen om te fotograferen alleen maar weilanden en boerderijtjes.

Bij Hotel van Marion kunnen we rusten, volgens de route zou dit op 15 km zitten. Nou, dan heb ik mijn snelste 15 km ooit gelopen, ik was er al na 2 uur! Dat klopt niet, want mijn stappenteller geeft 10,8 km aan, dat geloof ik eerder.

Bij het toilet loop ik Danyell van het wandelforum tegen het lijf, zij gaat verder lopen omdat ze 15 km doet. Ik besluit een kopje koffie te nemen maar o, o, wat is die bediening traag! Eindelijk na een kwartier spreek ik een serveerster aan voor koffie. Na nog een kwartier werd deze eindelijk geserveerd. Tijdens het wachten komen twee bekenden naar me toe: Margreet en haar dochter van de Brugrunners. Na drie kwartier vervolg ik mijn weg.

We gaan het Kruiniger Gors in, ik weet nog van de vorige keer dat deze weg ook erg lang is. De tuinhuisjes staan er verlaten bij, sommigen zijn versierd voor Halloween.
Wederom geen foto's gemaakt.

Langs het fietspad van de Brielse Maas ga ik even op een bankje zitten, want de rust bij de Kogeloven heb ik overgeslagen. Ik geniet van het uitzicht op de Brielse Maas. Even later hoor ik voetstappen achter mij, en wie komt daar aangelopen? Danyell! Zij had de Stenen Baak beklommen. En heeft (uiteraard!) wel foto's genomen.

We gaan het laatste stukje samen op en al kwebbelend komen we door het dorpje Brielle. Ik loop al flink te transpireren maar het laatste stukje heb ik flink doorgelopen en daardoor transpireerde ik nog meer! Het was vrij warm.

Om 13.15 komen we bij het startbureau aan en de koffie daar smaakte overheerlijk! Nog bedankt Danyell! Er ontstond nog enige paniek bij mij omdat ik ontdekte dat mijn sleutels niet in mijn jaszak zaten. Ik controleer voortdurend of ze er nog inzitten, alleen het laatste uur heb ik dat niet gedaan. Onbewust heb ik ze in mijn tas gestopt denk ik. Gelukkig vond ik ze nadat ik mijn tas leeggegooid had. De schrik zat er goed in! Maar.... eind goed al goed.

Om 14.00 uur ga ik Hans ophalen in Oostvoorne en besluit ook een handje mee te helpen met de verhuizing.


Door een foutje van Blogger, krijg ik er geen foto's in. Zie de site van Danyell.http://www.danyell.nl

2 opmerkingen:

Danyell zei

Leuk verslag Ineke, ik vond het ook gezellig om een stukje samen te lopen en na afloop nog ff een bakkie te doen.

We zien elkaar wel weer eens tijdens een tocht, in ieder geval de 19e bij de 7^^^^^^^!

Groetjes
Danyell

Joke zei

Hoi Ineke
De jonge tippelaars..hadden ze geen andere naam kunnen bedenken?? :D
Arie vraagt of Linda en Rob ook komen op ons feestje, ze zijn iig van harte welkom!!
Groetjes Joke