Totaal aantal pageviews

vrijdag, oktober 04, 2024

Erperheide België wandelen 24 september 2024


 

“Wandelen is even alles laten lopen” 

Een mooie uitspraak ergens online gevonden en helemaal van toepassing vind ik!


Tussen Erpekom en Ellikom ligt het park Erperheide in België. Daar hebben wij drie nachten gelogeerd afgelopen week. Heerlijk even er tussenuit en de mogelijkheid om een leuke wandel trip te maken. Dinsdag was het wat het weer betreft de beste dag volgens buienradar. Hans had een route gevonden, ruim 10 km dus dat is prima te doen.
Dinsdagochtend na het ontbijt en een bak koffie ontspannen op pad vanuit onze “cottage”. 
Het begin van de route loopt langs de uitgang van het park dus toen we daar eenmaal waren kon de pret beginnen. Een heel afwisselende route over bospaadjes, gras paadjes, langs maïs velden en boomkwekerijen. Genoeg te zien en te beleven. We kwamen geen mens tegen maar wel een paar paarden die in de wei stonden. En vogels in de lucht en zelfs een arend zagen we voorbij komen. Langs de route stonden speeltoestellen en een schilderij van Bruegel waar deze speel toestellen op stonden maar dan uitgebeeld zoals ze toen speelden. Het kind in mij kwam los bij het zien van deze toestellen en ik moest ermee op de foto alsof ik erop speelde…..🤣
Na ruim een uur stappen zagen we een bankje en meer hadden we niet nodig. Opgefrist gingen we verder. Zou er nog horeca zijn onderweg? Volgens het kaartje wel en we verheugden ons er al op!
Langs vennetjes en vlonders lopen we de natuur in en zien een veld vol zonnebloemen. Prachtig maar we zijn nu bijna op het eind van de route en nog steeds geen horeca. We hebben nu wel trek. Helaas, de Hoogmolen is dicht! Dan maar door naar het park, het is nog 1,5 km volgens onze berekening. Aangekomen bij het park gingen we meteen naar de Plaza om daar te “lunchen” met een flink stuk appeltaart met slagroom. Het is tenslotte ook fruit en zuivel! En wielrenners zweren erbij dus het zal wel goed zijn, het smaakte in ieder geval héérlijk!

Woensdag hadden we een leuke wandeling gemaakt door het park over bospaadjes, langs een “barefoot trail” en een “nature trail”.  Dit hebben we tussen de buien door gedaan. Evengoed een leuke dagbesteding!
Donderdag was de pret voorbij en moesten we inpakken en weer naar huis!

Geen opmerkingen: