Totaal aantal pageviews

zaterdag, december 30, 2023

Rotterdam Night walk 27-12-2023 / 7 km



Om het jaar af te sluiten lopen we in Rotterdam de Nightwalk. Na het werk in Schiedam haalt Hans mij op en rijden we naar station Vijfsluizen om met de metro naar Coolhaven te gaan. De route gaat langs het Erasmus MC maar ik moet plassen (wanneer niet!) en gaan het ziekenhuis in. Na het toilet ook gelijk maar wat te eten halen bij de AH to go. We eten het op in de hal, het is inmiddels 18.30 uur. Als we de uitgang uitlopen aan de achterkant zien we een lange sliert lichtjes……wandelaars van de Rotterdam Night Walk. We sluiten aan en lopen de donkere straten in. 

In het Museumpark zien we de eerste licht show, een man met beat box en opzwepende muziek in een verlicht pak. Wel leuk om te zien met op de achtergrond het Depot. Dat is een gebouw met spiegels en mooi in het donker, de maan en de bomen er omheen. 

De rij bij de eerst stempelpost gaan we voorbij, we hebben tenslotte geen stempelkaart. We lopen weer tussen de vele wandelaars naar de Kunsthal en hier kan je ook naar binnen maar wij lopen uiteraard weer door. Even is er twijfel over de route want er is een pijl gedraaid. We denken op de splitsing te zijn maar nee, dat klopt niet. De splitsing is goed aangegeven met grote borden en even later gaan wij die richting ook op, over de Kruiskade. Hier lopen is alleen aan te raden als je samen bent, het is een duistere straat met veel kroegjes en buitenlandse eet tentjes. 



Uiteindelijk lopen we langs een paar vuurtjes, aangestoken door een entertainment team maar wij staan er niet stil. Echt spectaculair is het niet! Omdat we op tijd thuis moeten zijn voor de boodschappen van Picnic lopen we bij Delfshaven naar het metrostation aldaar. Maar eerst nog een brugmomentje met de molen van Delfshaven verlicht op de achtergrond. We hebben er in totaal 7 km op zitten als we in de metro naar Vijfsluizen zitten en zijn weer op tijd thuis om de boodschappen in ontvangst te kunnen nemen. Ondanks dat deze tocht niet echt in de planning zat hebben we lekker gelopen en ik vond het wel jammer dat we gebonden waren aan de tijd want de route was leuk. Misschien voor volgend jaar?

Geen opmerkingen: