Totaal aantal pageviews

zondag, juni 18, 2017

Halve van Hoogvliet 5 km hardlopen 18-6-2017


Mijn derde "loopje" vandaag! Ik loop tegenwoordig ook "hard", nou ja voor mijn doen dan! Eerder liep ik de Halve van de Haar april, daarna de Verkerkloop in april en nu dus in juni de Halve van Hoogvliet, lekker dichtbij! En het gaat hierbij dus om een rondje rennen van 5 km en geen halve marathon ofzoiets!

Deze zondagmorgen is er heel warm weer voorspeld en ja hoor, als we op de fiets stappen hebben we geen jasje nodig, het is heerlijk op de fiets. Op de Binnenban, waar de start is, is het al druk. Hoewel het aantal lopers wel tegenvalt, ik had er meer verwacht. De start van de 10 km en de halve marathon is tegelijk, om 11.00 uur. De spieren zijn losgemaakt d.m.v. een gezamenlijke warming up maar daar deed ik niet aan mee.......

Wij, de 5-km lopers mogen een kwartier later starten. Ik sta te wachten in het startvak op het sein en Hans maakt alvast een foto van me......een voor- en een na-foto.
Ik heb mijn handflesje bij me want ik hoorde dat er geen water langs de route staat, dat vind ik wel slecht maar ja......

Na het startsein word ik door Hans uitgezwaaid en ik ga de Binnenban op, ik raak meteen al in de achterhoede but who cares??? Een wat oudere man en een jonge knul blijven wel in mijn buurt, zij lopen net een tikkeltje harder. En opeens, als ik de rotonde passeer van de Aveling, gaat mijn muziek uit!!! Balen......ik ga als ik in de schaduw van de bomen loop kijken of ik het kan fixen want het liefst loop ik op lekkere stampmuziek. Maar helaas, het lukt niet goed. Waardoor ik ook niet lekker loop. Het is ook wel echt TE warm hoor!! De oudere man is ook heel vaak aan het wandelen zie ik. Ik passeer hem wel en hij maakt een opmerking over de warmte.

Als ik voorbij de Spijkenissebrug kom, zie ik de fotograaf van de organisatie en ik zwaai uitbundig! Leuk voor later.....
Op het 3 km punt zie ik Hans staan, en het gaat eigenlijk best wel lekker. Totdat ik de Aveling weer langs moet lopen, naar de Endenhout. Nu krijg ik het zwaar en ik heb voortdurend kleine wandelpauzes. Er staat een bewoonster met water maar ik neem het niet aan omdat ik zelfvoorzienend ben. Bijna zit ik op 4 km als ik de Hoogvlietse dijk op moet, ja.......een heuveltje!!! Pfffff ook dat nog! Die wandel ik maar eventjes. Dan zie ik het kerkje van Hoogvliet in de verte en weet ik dat het niet ver meer is. Een paar dames die in de schaduw van de brug zitten moedigen mij nog aan en ik zet er weer de vaart in naar de finish. Daar staan Hans en Linda! Ik heb het weer gedaan maar ik heb de tijdklok niet gezien, ik weet niet wat mijn tijd is want Evy stopte er ook mee......wat een pech.

Ik heb ondanks de hitte wel een leuk loopje gehad! Na het in ontvangst nemen van mijn medaille en een flesje water kom ik in de schaduw van een boom een beetje bij. En dan fietsen we weer naar huis terug, op naar het strand!!!
meer foto's hier

Geen opmerkingen: