Totaal aantal pageviews

zondag, maart 16, 2014

RWV Winterserie deel 6 / 2-3-2014 / 15 km

Vandaag alweer de laatste in de serie Winterwandeltochten van de RWV, nou ja, winter?? We hebben nog nooit zoveel lekker weer gehad tijdens de tochten, ook vandaag is het weer heel erg zacht voor de tijd van het jaar. Dus we kunnen nu eigenlijk spreken van voorjaarstochten van de RWV. Dit keer is het ook voor het eerst dat ik ze alle zes gelopen heb!
De opkomst is ook weer flink, de kantine van PAC zit alweer aardig vol als ik me aan ga melden. Voordat we van start gaan is het eerst nog even gezellig kletsen met Paul Sabine, Danyell en Larissa. Er wordt weer wat afgelachen, de sfeer is bepaald! Ik ga voor de start toch nog even naar het toilet, hoewel de rij best lang is maar ja, wat moet dat moet he?

De route van vandaag is de "Pietje Bel-route", want de rust is gepland in de wijk Prins Alexander, hoewel wij de rusten meestal wel overslaan bij 15 km.
De eerste vier km gaan door het Kralingse Bos, en het is al behoorlijk druk met recreanten vanwege het mooie weer. Daarna een stuk door Kralingen om vervolgens in Prinsenland aan te komen. Paul besluit de kortere route te lopen en Geert vergezelt hem dus Larissa en ik lopen samen verder. We lopen over wandelpaden die niet beschut liggen en de wind is nu toch wel wat aan de koude kant, het is tenslotte ook pas begin maart dus helemaal raar is dat niet! We lopen langs wat voorheen het Laagste Punt van Nederland was, maar door bouwwerkzaamheden is dit punt verplaatst.
Het laagste punt van Nederland bevindt zich in een weiland in de Zuidplaspolder ten noordoosten van Nieuwerkerk aan den IJssel, gelegen op een hoogte van 6,76 meter onder NAP. Aan de rand van dit weiland langs de snelweg A20 staat het monument voor het laagste punt van Nederland. Dit monument staat aan de Parallelweg Zuid tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Moordrecht. De voet van het monument stemt overeen met het niveau van het laagste punt. Op het monument zelf staat overigens een hoogte van −6,74 meter vermeld: de hoogte zoals die tussen 1995 en 2005 aangehouden werd.
Het laagste punt van Nederland is ontstaan bij de drooglegging van de Zuidplaspolder in 1841. De Zuidplas was een meer dat ten westen van Gouda lag, van Waddinxveen in het noorden tot Nieuwerkerk aan den IJssel in het zuiden. Het meer was ontstaan doordat eeuwenlang veen gebaggerd werd. De bodemhoogte van het meer lag 5,9 meter beneden de gemiddelde waterhoogte van de Noordzee.

MONUMENT LAAGSTE PUNT VAN NEDERLAND
We kruisen de A16 weer via een tunneltje om dan weer in het Kralingse Bos aan te komen. Als we bijna aan het einde zijn, komen we nog een stukje over het snelwandelparcours, waar een wedstrijd geweest is. We lopen nog even mee met een paar deelnemers aan deze wedstrijd. Aan het begin van de wandeling passeerden we een speeltoestel en Larissa en ik zouden, als het toestel vrij is, er even op gaan zitten.....en ja hoor, als we langs lopen is hij vrij. Dus wij als twee kleine kleuters even geschommeld.......

Na 2 uur 45 minuten wandelen melden we ons weer af, en praten in de kantine nog even na met Paul en Geert en nog een paar andere wandelaars. Ik heb weer genoten van deze ochtend! Met een voldaan gevoel stap ik weer in de auto richting Spijkenisse.

1 opmerking:

Larissa zei

We hebben inderdaad flink gelachen en die schommel maakte het helemaal goed, heb zelf nog iemand een foto van ons zien maken op de schommel dus je weet maar nooit waar we die nog eens gaan tegenkomen