Totaal aantal pageviews

woensdag, oktober 24, 2012

Spel der tronen - George R.R. Martin

Met zijn aangrijpende en veelomvattende kronieken over de liefdes, de levens en de ambities van de Starks, de Lannisters en al die andere families van de Zeven Koninkrijken, ondergebracht in de boeken van Het Lied van Ijs en Vuur, schiep George R.R. Martin een meesterwerk waarmee hij wereldwijd een miljoenenpubliek aan zich wist te binden.
Ver voorbij de machtige ijsmuur die de noordgrens van het koninkrijk sinds mensenheugenis beschermt, roert zich een lang vergeten vijand. Maar ieders blik is naar het zuiden gericht, naar het hof waar de machtige Lannisters sterke spelers zijn. Immers, de macht van de koning is tanende, zijn Hand is onder verdachte omstandigheden aan zijn eind gekomen, velen zijn uit op eigen gewin.
Toch zijn er nog steeds trouwe onderdanen. De Starks van Winterfell bijvoorbeeld, hard en onverzettelijk als hun bevroren domein. Als de koning Eddard Stark tegen diens zin benoemd tot zijn nieuwe Hand, worden zowel hij als zijn familie betrokken bij de meest omvattende machtsstrijd ooit, het levensgevaarlijke spel der tronen.

Leest lekker weg en dat komt vooral doordat ik de serie al op DVD heb gezien. Momenteel uitgezonden op RTL4. Maar ook zonder de serie gezien te hebben is het een lekker leesbaar boek over een imaginaire wereld die je goed voor je kan zien door de levendige beschrijving en ook de personen die erin leven worden goed uit de doeken gedaan. Het boek is zo geschreven dat elke keer een ander persoon op de voorgrond treed. In dit deel voornamelijk de leden uit de familie Stark en Lannister. Ook prinses Dynerian komt er nu al in voor, zij zal later in de serie een voorname rol gaan spelen denk ik. Het einde is heel verrassend!

Geen opmerkingen: