Totaal aantal pageviews

vrijdag, juli 02, 2010

Jeffrey Deaver - In Memoriam


Langs de snelweg van Monterey, Californië, verschijnen steeds regelmatiger herdenkingskruizen - niet ter herinnering aan dodelijke ongelukken in het verleden, maar als aankondiging van gruwelijke moorden die nog zullen volgen.
Kathryn Dance, kinetisch expert bij het California Bureau of Investigation, wordt ingeroepen om de zaak op te lossen. Al snel komt ze op het spoor van de tiener Travis Brigham. Zijn rol bij een fataal auto-ongeluk leidde tot verschrikkelijke haataanvallen tegen hem op een populair weblog.
Terwijl Kathryn wanhopig zoekt naar aanwijzingen waar Travis zich schuilhoudt, werkt deze zijn lijstje af. Door gebruik te maken van persoonlijke details op blogs en community's maakt hij elke moord zo persoonlijk en afschuwelijk mogelijk...

Goed geschreven verhaal. Je krijgt een goede kijk in de wereld van de "blogger", en hoe mensen kunnen reageren op iets dat via internet de wereld in gestuurd wordt. Het zou zomaar "in het echt" kunnen gebeuren! Het is geen "page-turner", maar goed genoeg om door te blijven lezen.
De plot is ook knap geschreven, heel verrassend!
Cijfer 8,5

Geen opmerkingen: