Totaal aantal pageviews

zondag, april 18, 2010

Zeemansloop 17-04-10


Het is nog wel vroeg als ik deze morgen mijn spullen inpak om naar Scheveningen te vertrekken waar vandaag de Zeemansloop georganiseerd wordt door het Wandelpeloton van de Algemene Vereniging van Oud Marine Personeel. Altijd weer een leuke tocht om te doen, ik heb er speciaal vrij voor gevraagd.

Als ik aan kom rijden zie ik Sabine en Paul al lopen en al snel komen we elkaar tegen in de kantine waar ik mij aanmeld voor 30 km. Na de koffie vertrekken wij rond 8 uur richting de haven waar het museumschip de Mercuur ligt te stalen in de zon. Via de haven vervolgen wij onze weg richting Oorlogsmonument. Paul staat er even bij stil voor een foto. Dan gaan we naar Madurodam, nee niet om er rond te lopen, we gaan aan de ingang voorbij.

Na een stukje bos komen we bij de eerste rust op 7,5 km de Roadrunners stellen hun kantine open voor een bezoekje. Komt goed uit, ik moet heel nodig! Even zitten en genieten van het zonnetje. De jassen gaan uit maar het is nog wel fris bij het opstarten, toch lopen we weer al gauw te zweten.

De route gaat vervolgens verder over heuvels en dalen en door een park. We komen ook nog langs Duinrell, een attractiepark. Hier heb ik in 2008 aan de overkant gezeten bij de Jubileumtocht samen met Marina en Ardie. Na ongeveer een km langs een camping gelopen te hebben, komen we alweer bij de tweede rust op 15,7 km , de kantine van The Green House van de Wassenaarse vereniging de Driesprong. Ik ben een beetje naar geworden van het snelle tempo en de warmte maar na een heerlijk bakkie en twee krentenbollen knap ik weer aardig op.

Ik besluit mijn eigen tempo te lopen met een muziekje als begeleiding, want nu gaan we een heel stuk door de Wassenaarse duinen lopen, veel stijgen en dalen over schelpenpaadjes. Zwaar!! Toch kan ik Paul en Sabine aardig bijhouden, soms haal ik ze zelfs een keer in. Het gaat me goed af en de volgende rust is alweer in het zicht: Pannenkoekhuis Meyendaal. De bediening is snel bij ons en met de lekkere consumpties zitten we weer heerlijk van het zonnetje te genieten. Het is er ook best druk met dagjesmensen en veel kinderen. Vind je het gek met dit prachtige weer?

Deze rust is op 22,4 km, het is echt trainen op rusten vandaag, nog een stukje door de duinen om vervolgens een stuk over het strand te wandelen richting boulevard van Scheveningen. Het strand is heerlijk om te lopen, geen mul zand en de jas kan uitblijven.

Bij de Obelix, een lange zuil op de boulevard, gaan we weer het strand af, wat met veel zuchten en steunen gepaard gaat, wat is dat zwaar! Maar op de boulevard aangekomen, zijn we dit alweer vergeten. Wat een gezelligheid hier. Veel mensen op de been en Paul koopt een lekkere haring. Er is nog een mogelijkheid om te rusten maar we besluiten toch door te lopen naar de finish.

Nog een klein stukje boulevard, er is een stuk weg omdat er een bunker gevonden is die belangrijke schatten bevat en moeten daar omheen lopen, maar dan zijn we bij de vuurtoren aangekomen. Vlakbij deze vuurtoren is de finish en om tien voor drie komen we daar aan, moe maar zeer voldaan. Ik complementeer de organisatie met deze voortreffelijke tocht en als beloning krijgen we een bootje om aan de matroos te hangen. Jammer dat deze hetzelfde is als vorig jaar, volgend jaar maar eventjes omruilen.
We genieten nog even van het shantikoor en de gezelligheid en na een drankje nemen we weer afscheid. Tot volgend jaar!
Om half 5 stap ik weer thuis over de drempel.
Foto's aan de rechterzijde, een paar geleend van Paul met permissie.

Geen opmerkingen: