Totaal aantal pageviews

zondag, maart 09, 2008

W4W Voetstappentocht 2008 - 35 km

De inmiddels traditionele Voetstappentocht van W4W werd dit keer georganiseerd door Johnny Walker, alias Jan van het Groot Genneps Genootschap. Dit keer was de planning om in Vianen te starten en dan richting polders naar Leerdam en terug te kuieren.
Ik werd door Danyell opgehaald en samen met Hennie (voetvrouw) en Ardie (Gejococo) vertrokken wij zaterdagochtend 8 maart richting Vianen. Wij kwamen daar zo rond 9 aan en daar waren inmiddels ook een aantal forummers gearriveerd. Het werd een hele club, veel nieuwe gezichten en namen gehoord.

Tien voor tien vertrokken wij uiteindelijk vanuit de sporthal Helsdingen richting polders. Nu ben ik niet zo'n fan van lange rechte polderwegen maar het gezelschap waarin ik liep vergoedde veel.
Er stond ook nog eens een straffe wind. Na een kilometer of 7 kwamen we alweer bij het eerste rustpunt, het Trefpunt die speciaal voor ons wat eerder openging. De hele bups arriveerde tegelijk dus de uitbaters hadden het ineens razend druk. Maar het ging hen goed af, de wachttijd was miniem.

Door een kuitblessure, eerder deze week opgelopen met steppen, liep ik niet lekker, ik kreeg een massagebehandeling met "groene toei" van Bill. Een naar menthol ruikend goedje, het hielp goed tegen de pijn. Of dat nou door de massage kwam of door de groene toei dat weet ik niet!
Daarna liep ik als een kievit, nergens last meer van. Ik werd nog even door Bill erop gewezen dat ik moest lopen alsof ik geen pijn had, want ik trok nog een beetje met mijn been. Dit ter harte genomen vervolgde ik mijn weg.

Een paar keer in een flinke dip terecht gekomen maar door de afleiding van mijn wandelmaatjes kwam ik hier weer uit. De omgeving kon mij niet boeien, wat is er nou mooi aan uitgestrekte poldergezichten? Maar ja, anderen vinden dit weer geweldig en er werden flink wat foto's gemaakt.

In Leerdam aangekomen, waar de tweede rust in De Blauwe hoed was. Het zat al aardig vol, wij waren één van de achterblijvers. Daar heb ik genoten van een heerlijk stuk appeltaart en een cappucino. Dat had ik wel verdiend! Sommigen van ons zaten aan de soep, ook heerlijk!
Nadat we met z'n allen weer vertrokken, werden we teruggeroepen door de ober: er was iemand vergeten af te rekenen! Nou ja, voor die twee euro.............................. We hadden een pot gemaakt, maar diegene die dat niet wilde moest zelf afrekenen. Dat was ze even vergeten, kan gebeuren.

In Leerdam was het gezellig druk, we werden wel aangestaard door sommige mensen: wat is dit voor een invasie?
Al snel kwamen we weer in de polders (pfffffff..................) en gingen we weer richting Leerbroek.
We kwamen langs het Reigerpad en we moesten gelijk aan Maarten denken.
Op richtingaanwijzers zagen we dat het nog 6 kilometer naar Hei- en Boeicop was, de derde en laatste rust was weer in het Trefpunt. Toen ging bij mij het kaarsje uit, ik had het echt een beetje (?) gehad. De routebouwer had een bezemwagen tot zijn beschikking, maar heb daar toch geen gebruik van gemaakt. Hoewel als je in mijn hart keek....................
Nee, die laatste kilometers ging ik ook volmaken. Volgens mijn stappenteller waren we al 29 km onderweg, het was nu nog 6 kilometer terug naar Vianen.

Nu gingen we richting het Merwede kanaal waar we over een zeer stijle voetbrug moesten. Ik had last van mijn kuiten en ging daarom achterwaarts de brug af. Samen met mijn wandelmaatje Kristaa, die pas haar tweede lange tocht liep, en het reuze naar haar zin had.

Eindelijk, Vianen doemde op en via allerlei paadjes werden we weer richting de sporthal geleid. Het was inmiddels 6 uur geworden, Ardie zat al twee uur op ons te wachten, die de tocht in haar uppie gemaakt had. Tijdens haar tocht heeft ze ons nog vermaakt met allerlei teksten op de weg die ze met een keitje maakte.

Na een drankje vertrokken we weer eerst richting Rotterdam Zuid en daarna naar Spijkenisse. Daar kwam ik om half 8 aan. Heel erg moe, stijve spieren maar met een glimlach om de mond omdat ik zoveel lol gehad heb vandaag. En het allermooiste is dat ik geen blaren had!!


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ineke, gefeliciteerd met de 35 km. ZONDER BLAREN, geweldig hoor, het is je echt gegund.

Ikzelf heb in Maassluis de 30 km. gelopen en we kwamen uit in Hoek van Holland aan het strand met een zonnetje, wat is wandelen toch leuk.

Groetjes,
Carla (bende van Dordt)

Joke zei

Hoi Ineke
Barcelona is echt leuk hoor!! (en de rum spotgoedkoop...) We moeten in't voorjaar maar eens afspreken. Kunnen we gaan wandelen in duinrell ofzo!! Wij gaan wel 20 mei op vakantie naar Toscane. Misschien daarvoor?
Groetjes Joke