Totaal aantal pageviews

maandag, augustus 19, 2024

Westerborkpad ‘t Harde - Wezep / 13,2 km



Omdat het vakantie is en wij een paar daagjes in Assen verblijven vinden wij het een goed plan om een deel van het Westerborkpad te gaan lopen. Na het ontbijt pakken we in, checken uit en gaan op weg naar station ‘t Harde waar we de laatste keer gestopt zijn. Alleen……het regent al heel de ochtend!! Zullen we…….gaan of niet?

We bekijken het wel op het station. Het regent in ieder geval niet zo hard. 

De auto parkeren we in Wezep en gaan met de trein naar ‘t Harde. Op het station aangekomen, het is maar 6 minuten rijden, regent het nog steeds een beetje. Geen reden om niet te gaan wandelen dus dat doen we ook! Het startpunt is snel gevonden. We hebben de route op de telefoon gezet want het boekje ligt nog thuis. En achteraf is het boekje ook niet nodig geweest want we komen helemaal geen oorlogs monumenten tegen op dit stuk. Het is wel erg mooi! Nagenoeg alleen maar bossen en het is erg stil. Een enkele fietser passeert onze route. We lopen ook een stuk langs de snelweg die goed te horen is. En langs een monumentaal huis van hout, maar vlak langs de snelweg! Ik zou gek worden van het lawaai en dan woon je zo mooi! 🥹 
In het plaatsje ‘t Loo nemen we een pauze bij restaurant D ‘olde dreiput. Het is er niet druk maar een grote familie aan één tafel maakt geluid voor tien! Er is een grote speeltuin en we zitten buiten onder een groot zeil naar de verrichtingen van al die kinderen te kijken. Wel grappig. Maar dan wordt het aarde donker en we horen gerommel in de lucht! Ineens breekt het los en het regent héél hard!  Blij dat we onder het zeildoek zitten.

Na de lunch vertrekken we weer het bos in voor het laatste stukje en dit keer kunnen we GPS goed volgen. Ook de bepijling is goed te volgen dus uiteindelijk komen we weer aan in het plaatsje Wezep. We lopen door een straat met allemaal vrijstaande huizen, wat mooi om hier te mogen wonen! Op het station staat onze auto geduldig te wachten en dan gaat het weer regenen. Maar nu is het niet erg, we rijden naar huis. Dus we hebben deze etappe tussen de buien door kunnen lopen. Ik heb ervan genoten!

Geen opmerkingen: