Totaal aantal pageviews

woensdag, februari 14, 2024

RWV winterserie Bergse Plas 11-2-2024 / 15 km



Soms komt een geplande wandelroute niet uit en dan is het fijn als je toch de route kan lopen in je eigen tijd. Zoals het geregeld is bij RWV, dat is gewoon ideaal. Je krijgt de route via de mail en zelfs een plaatje wordt meegestuurd!

Zo gezegd zo gedaan, een Tikkie betaald en mail gekregen van Sabine met alle gegevens.

Deze zondag gaan we dus een Winterserie lopen die op 19 november georganiseerd werd. Vandaag is het lekker weer, niet al te koud en er staat amper wind.

In het Kralingse Bos is het weer een drukke boel, ben benieuwd of het minder is als we moeten betalen voor het parkeren! Nu staat het tot ver op de Prinses Beatrixlaan vol met auto’s!

We lopen niet naar het startbureau, dat is ook niet nodig want de route kunnen we al snel oppakken en lopen richting de Boezemlaan.

Dat is een lang, recht eind tot het gebouw waar de politie gehuisvest is en dan zijn we vlak bij de Rotte en de Bergse Voorplas.

Dit is een zeer bekende route en eigenlijk heb je helemaal geen beschrijving nodig, want ik ken het blindelings.

De Prinsen Molen staat weer te shinen en de exotische eendjes dobberen ook weer in het vijvertje ernaast.

Het gebied rond de nieuwe rijksweg A16 is flink op de schop gegaan en je ziet al de contouren van wat het gaat worden.

De Rottemerentunnel is al bedekt met veel grond en we lopen middels een hoge brug naar de overkant.

Daar zit het restaurant De Bergse Plas. Die zit natuurlijk tjokvol want het is inmiddels lunchtijd. We zijn ook niet vroeg vertrokken vanmorgen, lekker op het gemakkie!

Maar gelukkig is er nog een tafeltje voor twee, en bestellen een koffie en een erwtensoep daar hebben we allebei trek in!

Na de rust zijn we weer voldoende opgeladen voor de rest van de route, terug naar het Terbregse Plein. Dat stukje van de route vind ik altijd zo saai maar ja je moet toch weer terug naar het Kralingse bos! Eenmaal daar aangekomen gaan we ook niet meer de route volgen en linea recta naar de auto. Dat is toch nog 2 kilometer over de kleine steentjes van de Prinses Beatrixlaan. Dan is de auto snel gevonden en rijden we dik tevreden naar huis, weer 15 km bijgeschreven!





Geen opmerkingen: