Totaal aantal pageviews

zondag, juni 04, 2023

Haring- en Biertocht 3-6-2023 / 17 km

 

Juni begint al goed met een wandeltocht in Vlaardingen, de 12e Haring- en Biertocht. Ik heb ons online ingeschreven voor de 25 km maar dat worden er 15 km maar met elastiek gemeten want het bleken er 17 te zijn! We hebben een druk weekend achter de rug en het is ook heel warm en willen op tijd weer thuis zijn. We gaan op de fiets want parkeren daar is niet mogelijk. Tenzij je geld teveel hebt en voor de parkeergarage wilt betalen maar bij ons staat nog steeds geen geldboom!

Dus lekker op de fiets want het is ook prachtig weer! De fiets stallen we vlakbij de start en sluiten aan voor de start. De startbewijzen worden via de telefoon gescand, de techniek staat voor niets! Je kan starten tussen 9.30 uur en 11.00 uur, wij gaan om 9.50 uur van start.

De route is zoals elk jaar weer helemaal anders en we komen nu langs het vorige huis van een oud-collega. En ik zie twee muurschilderingen van een poes die ik op de foto zet. Dan gaan we richting Vlaardingen Holy door een leuk park waar je een stukje met de koptelefoon kan lopen, erg leuk en de dames zien er mooi uitgedost uit.

De koffierust is bij een voetbalvereniging en dat is op ongeveer 6 km. En die komt als geroepen, we zijn er wel aan toe. Gelukkig kunnen we ook nog een bankje vinden om van de koffie te kunnen genieten. Dan door de wijk Vlaardingen Ambacht en een stukje door Vlaardingen Holy langs de Vaart. Daar lopen we noodgedwongen een ganzenpas omdat het voetpad heel smal is. Gelukkig duurt het niet al te lang en kunnen we weer ons eigen tempo lopen naar de volgende rust. Daar kan je broodjes e.d. kopen maar wij houden het op ons eigen meegebrachte eten. Hier is het reuze gezellig met een live band die leuke liedjes ten gehore brengt. De sfeer is onwijs leuk, iedereen is vrolijk en blij. De vrijwilligers doen hun uiterste best ons een leuke dag te bezorgen.
Wat ik wel mis is plekken waar je je waterfles kan bijvullen. Je zou denken dat ze weten dat het warm gaat worden en dat ze daar dan rekening mee houden?

Na de rust lopen we een mooi natuurgebied in, de Broekpolder. Het is genieten hier en we zien ook veel Schotse Hooglanders met hun vele jonkies rusten vlakbij het wandelpad. Wel jammer dat er een man het nodig moet vinden om midden in de kudde te gaan staan om foto’s te nemen, één van de dieren laat luid en duidelijk weten dat hij daar niet van gediend is!

Dan steken we de A20 over richting de Krabbeplas waar ik eindelijk mijn flesjes kan vullen. Hier wordt ook gezongen maar behoorlijk vals, en hard! Snel wegwezen hier! De kraan is moeilijk te vinden maar na een paar keer vragen toch gevonden! Hier kan je tentjes huren, nou dat is niet aan ons besteed!

Bij de laatste rustpunt staat de brandweer bekertjes water uit de delen die gretig aftrek vinden. Hier staan een paar bankjes en we nemen nu nog eventjes de tijd voordat we op de finish af lopen. Het laatste stuk is niet echt inspirerend, door woonwijken heen. Dan doemt de finish lijn op en horen we de muziek schallen door de speakers. Wij melden ons af, krijgen een herinnering mee en kunnen dan een haring in ontvangst nemen. Ik krijg er twee omdat Hans geen haring lust. Ze zijn heerlijk! Wel jammer dat we geen bankjes vrij kunnen vinden, uiteindelijk ben ik op het podium gaan zitten van de live band die straks gaat spelen maar dan zijn wij al weg. 

En dan fietsen we weer terug naar Spijkenisse, nagenieten van deze heerlijke wandeling. Goed gepijld, en goede verzorging op het weinige water na dan. De route was heel leuk en afwisselend, weer heel anders dan vorig jaar! Oh ja, we kregen ook nog een gladiool bij de finish!




2 opmerkingen:

Noortje zei

Je ģaat zeker weer de 4daagse van Nijmegen doen? Ik kan helaas geen lange afstanden meer wandelen. Mijn wandelvriendinnen gaan wel weer.

Ineke zei

Hey Noortje, ja ik ga weer hoor! Bedankt voor je reactie