Totaal aantal pageviews

zondag, juli 06, 2014

Bruggentocht 29 juni / 15 km

Op het programma staat vandaag een klein tochtje in Dordrecht. Meestal is de Amersfoortse Tweedaagse de laatste training voor de Nijmeegse vierdaagse maar het is zulk lekker weer, ik ga nog een rondje lopen en wel de bruggentocht in Dordrecht. Deze wordt georganiseerd door de wandelvereniging Dordtse Vierdaagse en het startbureau komt me heel erg bekend voor als ik samen met mijn wandelmaatje voor die dag aan kom rijden. Aan de overkant zit Hercules, de atletiek vereniging waar ik een prestatieloopje heb gedaan samen met Larissa!

We zijn al vroeg op het startbureau en het is ook nog niet druk, en als we de routebeschrijving willen pakken, ligt de 15 km er nog niet. Blijkt dat die pas na half 9 beschikbaar is, maar wij willen nu al vertrekken, het is 8.15! We hebben geen zin om te wachten en gaan op pad, er zal toch wel goed gepijld zijn?
De temperatuur begint al aardig op te lopen en mijn jas kan al snel uit. We lopen door de parken van Dordrecht en passeren natuurlijk een aantal bruggen waarnaar deze tocht genoemd is.

We lopen gezellig te babbelen samen en op een t-splitsing zien we geen pijl! Wat nu? We lopen een stukje terug om te kijken of we soms een pijl gemist hebben maar nee, hij staat de goede kant op! Dan maar even het internet op om een telefoonnummer te zoeken! Leve 3G! En jawel hoor, er blijkt een pijl niet te hangen en worden de goede kant op gestuurd door de organisatie. Maar na enige tijd lopen door de straatjes van Dordrecht, zit er bij een klein bruggetje een pijl niet goed op de paal vast, we twijfelen of we de goed kant op gaan en hangen de pijl goed op. En het gebeurd nog een keer dat we de organisatie bellen om ons de goede richting op te sturen, even later komen we de auto tegen met twee heren van de organisatie die met de routebeschrijving in de hand ons wederom de goed kant op sturen. We vragen daarom ook maar een routebeschrijving, die toch wel handig is, blijkt nu!

Er is een rust in een woonwijk van Dordrecht, bij mensen thuis en er staat een Dixie tot onze beschikking. Hier strekken we even de benen voor een kopje koffie en een koek. Het is er niet druk. Een dame die ik op meerdere tochten vaker tegenkom, komt ook aangelopen, zij heeft er een behoorlijk tempo in gehad want ze is veel later vertrokken dan wij! Als we tegelijkertijd vertrekken neemt ze ook weer snel de kuierlatten.......wij doen het lekker rustig aan!

Na deze rust lopen we nog een uurtje door de buitenwijken van Dordrecht en komen we weer aan op het starthonk. We melden ons af en na een stempel in het boekje vertrek ik weer naar huis. Een leuke tocht, zeker voor herhaling vatbaar, maar de volgende keer wel een routebeschrijving meenemen!

Geen opmerkingen: