Totaal aantal pageviews

zondag, april 06, 2014

Fellenoordtocht Drunen 2014 / 5-4-2014 / 25 km


Vandaag staat er een bostochtje op het programma in Drunen. Daarvoor moet ik ietsje langer rijden in de auto richting Brabant, maar dat heb ik er wel voor over. Om 6.45 uur stap ik in de auto om naar het startbureau in Drunen te rijden, deze zit in cafe de Welhoek. De Tomtom stuurde me er moeiteloos naartoe en het parkeren is ook goed geregeld, er staan vrijwilligers van wandelsportvereniging Waalwijk die deze tocht organiseert klaar om iedereen naar een goede plek te dirigeren. Dat vind ik prettiger dan te moeten zoeken naar een plekje in een woonwijk ofzo.....
Als ik naar het cafe loop zie ik Robert zitten met zijn broer, hij gaat de 40 km route lopen, ik hou het op 25 km vandaag! Ik maak even een praatje en meteen daarna zie ik Frans met wie ik deze tocht ga lopen. Bij het inschrijven sta ik naast een man die wel heel erg onwelriekend ruikt...naar de rook en zweet......bah! De dag is nog maar net begonnen zeg!

Maar niet getreurd, we wachten even op het startsein van 8 uur, dan worden de routes uitgedeeld, en we wachten ook op de grote meute die tegelijkertijd vertrekt, wij sluiten daar rustig bij aan. De routebeschrijving is in een groot lettertype uitgeprint, voor brilgebruikers wel makkelijk! Wel jammer vind ik het dat er geen afstanden bij staan, alleen bij de rustpunten. Nou ja, je kan niet alles hebben!

We gaan meteen al over onverharde wegen en dat zal het karakter zijn van deze tocht. Bij de "Zandwinplas Drunen" worden we even op het verkeerde spoor gebracht, maar andere wandelaars die na ons komen lopen wel de goede richting op en wij volgen ze dan maar. Het weer is erg zacht voor de tijd van het jaar hoewel het overwegend bewolkt is, de temperatuur is prima om in te wandelen! Op 3 km gaan we even op een bankje zitten om te genieten van het uitzicht, de stilte en de vogeltjes die het hoogste woord hebben. We hebben de hele dag de tijd om de wandeling tot een einde te brengen en trainen op rusten is erg belangrijk!
Na nog eens 3 km langs het afwateringskanaal 's Hertogenbosch-Drongelen, komen we bij de wagenrust van deze wandelvereniging waar ook een dixie staat en daar maak ik dankbaar gebruik van. De locatie is een ijsbaan, die op dit moment natuurlijk droog staat! Frans haalt vast een thee voor ons. Dit is te verkrijgen met consumptiebonnetjes die je bij de start kan kopen, dit vind ik ook wel handig in gebruik, geen gedoe met kleingeld wisselen. Er staan versnaperingen op tafel, gratis te verkrijgen. Een salmiaklolly bijvoorbeeld, of een handje vol snoepjes!

Na deze rust lopen we verder door de Loonse en Drunense duinen, hoewel we niet door de zandverstuivingen hoeven dit keer. De paadjes zijn goed te belopen, en we genieten er met volle teugen van. Zo stil dat het hier is, met af en toe het geluid van een specht in de verte en ons verwonderen over hoe mooi Nederland eigenlijk wel is.

De volgende rust is bij boerderij Fellenoord, waar deze tocht naar genoemd is. We nemen daar een tomatensoepje en eten deze lekker op een bankje in de zon. We kletsen wat met andere wandelaars en ik vul hier mijn waterfles weer bij. Frans kletst met een bekende van de vierdaagsecamping die hij hier weer tegenkomt, zij loopt de 40 km route en verbaasd zich erover dat wij hier "pas" zijn! Wij nemen er dan ook de tijd voor vandaag!! Deze rust zit voor ons op 13,4 km dus we mogen nog een eindje wandelen en zijn nu ruim over de helft. Veel is er niet over te vertellen, we zien alleen veel bos en duinen en natuur. Genieten dus! En het zonnetje begint door te komen, het wordt zelfs zo warm dat onze jassen uit kunnen!
De laatste rust, op 20 km met wederom een dixie tot onze beschikking is het tijd voor een bakkie koffie! Met lekkere krentenbolletjes die op tafel staan. Er staat een paasstukje op tafel en een leuke paastak versierd bij de caravan, ik maak er een foto van.
In de laatste vijf kilometer komen we langs een kinderboerderij, met leuke hertjes en wilde koeien. Een ervan staat lekker op zijn gemakkie in een grote vijver, dat daar volgens mij niet voor bedoeld is maar ja, je zal het maar warm hebben als koe!! Ik maak een paar foto's van de hertjes, altijd leuk....
Aan een andere vijver zitten vissers met een tentje, een mooie visplek!
Als we aan het eind van de wandeltocht komen, zien we dat het ver over vijf uur is, dat is de sluitingstijd van het startbureau. Maar ze zijn nog gewoon open en we kunnen ons alsnog afmelden en ik kan een stempeltje krijgen voor in mijn boekje, wat ik alweer bijna vergeet!

Als afsluiter nemen we er nog een drankje bij en een lekkere huisgemaakte soep en gehaktbal en het zonnetje schijnt nog steeds, dus nagenieten op het terras die we helemaal voor onszelf hebben, iedereen is al naar huis! Maar dan worden we weggestuurd, want het cafe gaat sluiten! En hiermee komt er een eind aan een geweldig mooie wandeldag!
Ik ben nog iets vergeten te vermelden, ik heb zowaar vier sleutelhangers verkocht voor het KWF dankzij Frans want hij begon er over, hij heeft zelfs zijn eigen sleutelhanger afgestaan!

2 opmerkingen:

Noortje zei

Het lijkt me dat het een mooie tocht geweest is. Zelf hou ik heel erg van wandelen in een bosrijke omgeving.
Jij ligt al wel heel goed op koers met het oefenen voor de 4daagse

Anoniem zei

Hallo Ineke,
Ik wil je vragen of ik een foto die je tijdens de vierdaagse in Ede hebt gemaakt, mag gebruiken voor een goed doel. Ik zie geen mailadres van je of telefoon nummer.
Kan je me mailen c.deridder@planet.nlof bellen 0318-625003?
Bij voorbaat dank!
hartelijke groet, Christine