Totaal aantal pageviews

maandag, mei 21, 2012

Hoornaar 2012-19 mei-40 km


19 en 20 mei, dat wordt een weekend van 2 x 40 km! Aangezien ik "Amersfoort" niet doe dit jaar, moet het dit weekend maar worden. Met Silvia , Larissa en Patricia (een nieuw formumlid) ga ik in Hoornaar lopen.Vanuit de feesttent aldaar is de start en die is snel gevonden. Parkeergelegenheid te over op een gigantisch grasveld (gelukkig is het droog, dat zal me een modder geven anders!)

Op de afgesproken tijd arriveer ik in de tent en na inschrijven gaan we van start. Ik moet zeggen dat het inschrijfgeld me vies tegenviel: 4 euro, en je krijgt er niets voor! Ja, een routebeschrijving en een vaantje na afloop. Ergens onderweg een dixie, die moet waarschijnlijk daaruit betaald worden!

Al snel verdwijnen Sil en Patricia uit ons zicht, Larissa en ik lopen ons eigen tempo. Al na 3 km heb ik behoefte aan een sanitare stop, mijn darmen vieren feest! Gelukkig zie ik langs de weg een dixie staan die open is, ik blij! Bij de eerste rust na ongeveer 7 km eten we even een bobo en we vertrekken weer snel verder. De route gaat voornamelijk over onverharde wegen. Normaliter vind ik dit prachtig, maar omdat ik een goede maand geleden mijn enkel bezeerd heb, vind ik het nu iets minder (zacht uitgedrukt). Ik vind het ook nogal saai.

Het is wel prachtig mooi weer, de jasjes gaan alweer snel uit.
En ja hoor, er is ook een Tiendweg hier! Die is lang, erg lang. Daar staan Tiendwegen om bekend volgens mij!

We lopen richting Ameide, over de Broekseweg die ook al enorm lang is. Deze tocht staat bekend om zijn lange, rechte wegen. In Ameide ga ik even langs de flappentap, het inschrijfgeld heeft er flink ingehakt!
Hier zit ook de tweede rust op ongeveer 16 km van de route, en dat komt me heel bekend voor. Ik meen me te herinneren dat we hier met een Voetstappentocht geweest zijn, maar ik weet het niet zeker meer. Vanuit Vianen met Jan?

Na de rust lopen we een stukje langs de Lek en vervolgens weer over onverharde wegen. Larissa geniet van al dat moois, ik moet me vooral concentreren op waar ik mijn voet neerzet en dat loopt niet ontspannen. En er zijn ook diverse bruggetjes, wat Larissa dan weer niet fijn vindt. Zo heeft ieder zijn of haar voorkeur!

In Lexmond is de derde rust en weer een caferust. Hier drinken we snel wat en gaan weer door, wij houden niet van lang rusten. Deze tocht heeft zijn rusten wel goed verdeeld vind ik!

Aan de Heicopperweg zien we in de verte een aantal caravans staan op een kluitje, we verbazen ons erover, zou dit een reguliere camping zijn of een tijdelijke ivm de fiets- en wandeldriedaagse van Hoornaar? We zullen het nooit weten.
Na deze weg gaat de route langs een kanaal en lopen vier(!) km lang langs dit kanaal. Saaier dan saai maar wij kletsen ons er wel doorheen. Op dit moment vind ik dit fijner lopen dan over onverharde wegen. En weer komt het me bekend voor. We komen aan in Meerkerk, waar een derde rust zit en ook dit keer een caferust. Wederom blijven we niet lang en het is ook nog maar een klein stukje naar de finish.

Het is een stuk van 8 km langs lange, rechte wegen maar het verstand gaat op nul en blik op oneindig en doorstappen maar. Ik doe ook even mijn MP3 op om het tempo bij te kunnen houden. Sil en Patricia zijn al eerder gefinished, zij zitten buiten de tent op ons te wachten. Even nakletsen en dan gaan we ons afmelden. Na een stempelttje en een vaantje aanvaarden wij allen de thuisreis. Voor Patricia haar debuut op de 40 km en het is haar goed afgegaan!!

Dit is een goed verzorgde route, veel afwisseling en goed verdeelde rusten. Alleen zou het onverharde gedeelte iets minder voor mij mogen, ik heb ondanks dat toch een leuke wandeldag gehad!

2 opmerkingen:

Leo zei

Nou, je verhaal valt alles mee, ik had een veel negatievere stemming verwacht. Heb je niet over hekjes moeten klimmen?
Horrnaar heeft voor mij afgedaan, persoonlijk hou ik niet van grasdijken, je kunt niet om je heen kijken of je stapt in een kuil en je enkel is naar de gallemiezen.
Hoornaar? Over en uit!

Larissa zei

Hoi hoi,
Beetje late reactie van mij maar ja het was dan ook even vakantie.Het verslag is een stuk positiever dan ik van tevoren bedacht had. Het is gelukkig allemaal uiteindelijk goed gegaan met je enkel en wie weet als je volgend jaar geen enkel problemen heb doen we hem stiekem toch nog een keertje ;-)