Totaal aantal pageviews

zondag, januari 04, 2009

Alternatieve route 4-1-09 Spijkenisse


In de planning stond vandaag een wandelroute van RWV, de Winterserie in Kralingen maar door allerlei omstandigheden deze vandaag niet gedaan.

Ik werd wakker gemaakt door de poes, en besloot na het ontbijt een rondje Spijkenisse te doen.
Om 10.50 uur vertrok ik richting Mallebos.

De twee opgespoten velden waren nog steeds bevroren en er waren al een aantal kinderen aan het schaatsen. Een leuk gezicht. Hoelang zal het nog duren voor het ijs weer weg is?
Het Mallebos werd bevolkt door een groot aantal Schotse Hooglanders en ik besloot maar eromheen te lopen, je weet tenslotte maar nooit! Die hoorns zagen er scherp uit. Ze kregen hooi toegediend en liepen er met een drafje op af......

Langs de manege was het het ook een drukte van belang, een vrachtje hooi werd daar afgeleverd.
De RTM baan opgelopen richting Hoogvliet. Misschien een ritje naar moeders? Dat is het leuke van een ongeplande route, je kan gaan waar je wilt.
Maar nee, bij het stoplicht van de Groene Kruisweg besloot ik toch richting Hartelpark te lopen.
Een stukje door het park gelopen, daar liepen een aantal mensen hun hond uit te laten.

De Hartelbrug onderdoor en richting Hartelborgt, de jeugdgevangenis van Spijkenisse. Even dacht ik langs de Mac te gaan voor een kopje koffie maar ik was een goed uur onderweg en eigenlijk nog lang niet moe. Dus toch maar weer terug het Hartlebos in richting crematorium.
Ik kwam langs een strooiveldje en moest even aan papa denken. Het is een mooi park, gebouwd om de begraafplaats heen.

In het Hartelbos teruggekomen, ging ik de andere richting op, een gedeelte van de route "dijken en parken" van de VVV. Die heeft stickers geplakt maar ik vind de route niet echt duidelijk want bij diverse splitsingen dacht ik: waar moet ik heen? Ik had geen routebeschrijving maar wist ongeveer waar je uit komt dus geen probleem.

Op de Pieter de Hooghstraat aangekomen, ging ik richting Maranatha en liep achterom het parkje in. Even flitste door mijn hoofd of ik hier een bankje zal nemen, maar nee nog eventjes wachten. Bij een speeltuintje langs de Schiekampsingel, ging ik toch eventjes zitten, mijn rug speelde een beetje op (te lang blijven liggen vanmorgen??). Maar na vijf minuten ging ik alweer op weg naar huis. Het was nu niet ver meer en weer de Groene Kruisweg overgestoken richting de Nieuwe Westdijk. Na ruim twee uur kwam ik weer aan in mijn tuin. Relaxed dat wel, want ik hoefde niet meer naar huis te rijden.......

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Ineke,
In mijn gastenboek schreef je dat ik een leuk filmpje van je walkers4walkers club op Hyves kon zien. Ik zit echter niet op Hyves, (waarschijnlijk één van de weinigen die er niet opzit) dus kon het ook niet bekijken. Wel heb ik weer genoten van je laatste wandelverslag op je site.
Wandelgroetjes,
Noortje